Punere la pamant in LEA 20 kV


Am primit inregistrarea unei puneri la pamant intr-o LEA 20 kV alimentata dintr-o statie cu neutrul tratat cu bobina de stingere. Locul defectului a fost situat la cca 30 km de statia de transformare:

 

Dupa cum se observa riscurile asociate de incendii si/sau tensiuni de pas si de atingere periculoase sunt cat se poate de reale. Motive temeinice pentru respectarea zonelor de protectie si de siguranta respectiv pentru reglementare lor cat mai riguroasa.

In situatia pe care o analizam defectul s-a datorat intrarii in zona de amorsare a arcului electric a unei crengi. Trunchiul copacului respectiv se afla la cca 8 m de axul LEA 20 kV

Delimitarea raspunderii – protectia datelor personale!

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 răspunsuri to “Punere la pamant in LEA 20 kV”

 1. Titus Lehene Says:

  Buna ziua, Am o intrebare: va rog sa-mi spuneti daca exista vreo reglementare in ce priveste dimensiunile usilor de acces, la un post trafo de 2×1250 kVA. Postul trafo se va amplasa la parterul unei cladiri, intr-un loc(incaperi) destinate pentru acesta. Inaltimea transformatorului este 2180 mm si latimea de 1000 mm.

  Multumesc.

  Cu stima,

  Lehene Titus 0745-018972

  • stoianconstantin Says:

   Buna ziua,

   Nu stiu sa existe dimensiunile minime precizate in reglementari. Cu probabilitate ridicata sunt stabilite in fostele „proiecte tip” ale capacitatilor energetice.

   Ca si cerinta minima va trebui sa asiguram conditii ca transformatorul sa poata sa fie introsus in incinta respectiva. Alte criterii care ar putea sa influenteze dimensiunile usilor ar putea fi legate de eventualele fante de aerisire practicate in usa care ar trebui sa permita realizarea suprafetei minime necesare unei bune aerisiri

   SGC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: