Ordin 25/2016 metodologie de emitere avize de amplasament


A fost publicat Ordinul ANRE 25/2016 in Monitorul Oficial 504/05.07.2016.

Ordinul ANRE 25/2016 aproba noua metodologie de emiterea avizelor de amplasament si abroga editia precedenta care a fost aprobata prin ordinul ANRE 48/2008 care a fost publicat in MO 436/11.06.2008

Aveti atasat formatul Word al noii metodologii: Ord ANRE 25 2016 Metodologie emiterea avizelor de amplasament

In aricolul : Comunicat ANRE ref actualizarea metodologiei de emitere avize de amplasament aveti un rezumat al schimbarilor din noua metodologie de emitere a avizelor de amplasament.

Gasiti in Ordinul 25/2016 si cateva prevederi care vin sa completeze Metodologia pentru evaluarea condiţiilor de finanţare a investiţiilor pentru electrificarea localităţilor ori pentru extinderea reţelelor de distribuţie a energiei electrice aprobata prin Ordinul nr. 75/2013

Etichete: , , , , , , , , ,

24 Răspunsuri to “Ordin 25/2016 metodologie de emitere avize de amplasament”

 1. cristian Says:

  Multumesc. Spor!

 2. Caprioreanu Cristian Says:

  Intrebare ?
  Acest ordin , sau mai bine zis , prevederile acestuia se aplica si in cadrul contractelor de interes public , lucrari de interes national , gen Autostrazi ?

  Multumesc ,

 3. Icsulescu Says:

  Interesant art.5, alin.(2), unde se specifică faptul că daca este o locuintă, s<30kVA, si distanta mai mare de 100m, i se trimite o scrisoare. Dar nu si până acum era specificat in avizele de amplasament daca se pot racorda sau nu ?

  Am gasit pe internet o poza cu un AA de prin 2011 si este specificat:
  "In zona de aparitie a noului obiectiv exista retea electrică de distributie" si se bifeaza "Da" sau "Nu"
  de asemenea
  "Noul obiectiv poate fi racordat la reteaua existenta" se bifeaza "Da" sau "Nu"

 4. Marius Vasile Says:

  Din pacate, datorita acestui ordin al ANRE, nu pot obtine aviz de amplasament si implicit autorizatie de construire. Detin un teren intr-o lotizare cu drum de servitute. Lotul meu este ultimul, la 200ml de sursa de ee . In acest moment sunt 5 case in constructie (aproape de final ) ce au obtinut avize de amplasament inainte de iul 2016 (aceeasi lotizare). Prin acest ordin se doreste oprirea de la autorizarea constructiilor la distante mari fata de sursa de ee dar este absurd sa consideram ca pentru lotul meu nu exista solutie de racordare in conditiile in care sunt gard in gard cu doua case bransate la ee ( plasate tot la 200ml de sursa -lotizarea vecina – contoare in capatul dr de servitute ) …
  Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru a putea obtine aviz de amplasament . Pot obtine o derogare de la acest ordin daca abordez ANRE? Exista alta varianta? Multumesc

  • stoianconstantin Says:

   Puteti solicita sprijinul ANRE. In acest mod ajutati si OD sa rezolve o problema particulara pt care in reglementarile ANRE nu se dau detalii si nici derogari. Solutia punctuala pe care o va da ANRE va putea fi utilizata ulterior de DO pt rezolvarea altor cazuri similare.
   SGC

  • cristian Says:

   Din cele relatate de dumneavoastra ,nu am inteles daca operatoul de retea din zona a emis avizul de amplasament nefavorabil .
   Pana la capatul drumului de servitute ,unde inteleg ca ceilalti vecini au deja montate BMPM -uri ,ce distanta este pana la ultimul stalp al retelei publice?
   Daca aveti si un plan de situatie al zonei ,ar fi util de analizat ,deoarece ,dumneavoastra puteti beneficia si de prevederile ord ANRE nr.180 /2015.

  • Marius Vasile Says:

   Mi-a fost trimis un raspuns scris prin care imi aduc la cunostinta prevederile ordinului ANRE datorita caror nu imi poate fi eliberat avizul de Amplasament (distanta peste 100ml pana la sursa; putere maxim simultan absorbita <30kv ; anul acesta sau in anul urmator nu sunt prevazute investitii in extindere de retea ) . Drumul de servitute este perpendicular pe drumul public ; pe marginea drumului public este ingropat cablul apartinand electrica . De la terenul meu pana la drumul public sunt 200ml. Daca imi oferiti o adresa de email, pot atasa o schita ce include situatia in zona.

  • cristian Says:

   cristian.diaconescu@ercon.ro

  • Marius Vasile Says:

   Va multumesc pentru ajutor!

   Am trimis catre electrica o solicitare prin care am cerut reanalizarea cererii mele pentru eliberarea avizului de amplasament. Am pus accent pe faptul ca au luat in considerare lungimea drumului de servitute si au facut referiri la acest drum desi este privat, astfel incat au fortat aplicarea ordinului ANRE, situatia in care solicitantul este informat ca nu se poate emite avizul.

   A fost emis, in cele din urma, avizul de amplasament🙂

  • Daniela Stan Says:

   Buna seara, am o situatie asemanatoare cu cea descrisa mai sus de dumneavoastra, as dori daca se poate sa-mi dati detalii despre demersurile facute ptr obtinerea avizului de amplasament.
   Va multumesc.
   adresa de e-mail: danastan78@yahoo.com.

  • stoianconstantin Says:

   E putin probabil ca dl Marius Vasile sa vada mesajul Dvs. Ii voi trimite un email poate asa veti resui sa obtineti un raspuns de la dlui!
   SGC

 5. cristian Says:

  Felicitari!
  Trebuie insistat ,deoarece ,nu toti operatorii lor sunt instruiti .Este mai usor sa dai raspunsuri nefavorabile decat sa-ti muncesti putin mintea. Ce va recomand pe viitor este sa va alegeti un consultant de specialitate ,dar unul care sa va reprezinte interesele dumneavoastra de utilizator.
  Bafta!

  • stoianconstantin Says:

   Buna seara,

   Dl Cristian, va multumesc pt activitatea Dv pe blog!

   Va incurajez sa continuati.

   Va sugerez sa utilizati butonul raspunde asociat numelui persoanei careia vreti sa ii dati o replica.

   In acest fel discutiile se pastreaza grupate si devin utile ca studii de caz si altor utilizatori.

   SGC

 6. cristian Says:

  Va multumesc.

 7. Icob Mihai Says:

  Buna ziua,
  Stie cineva despre „Ordin MLPAT nr 1895/2016′ care stipuleaza ca toti RTE_istii de instalatii vor fi validati de Inspectoratul de Stat in Constructii (inclusiv cei facuti de ANRE) si legitimatiile de RTE_ist ANRE nu mai sunt valabile.?

  Eu am fost in audienta la Inspectorul General ISC si mi-a confirmat acest lucru.

  Cred ca voi da ministerul in judecata.

  • stoianconstantin Says:

   Buna seara,
   Am publicat Ord MLPAT (MDRAP!) ca s aasigur un spatiu dedicat pentru discutii. Poate amorsati acolo dezbaterea!
   Multumesc!
   SGC

 8. Icob Mihai Says:

  Buna ziua,
  Multumesc pentru logistica.

  Eu am discutat peste o ora in contradictoriu cu inspectorul general. Sunt zero pe legislatie, armonizare legislatie, grade legislative (ordin, lege, lege organica, constitutie, similitudine intre hotarari de guvern si legi date de parlament, etc).

  In fond orinul 11/2013 al ANRE este dat in conformitate cu articolul 96 (alin 6-7) din legea 123/2012, care este lege organica. Le-am spus si cascau ochii la mine, aparent mirati. In discutia care am avut-o mi-au promis(oral) ca vor medita la discutie si vor incerca sa modifice ceva.

 9. Icob Mihai Says:

  Multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: