Program examen-Toamna2014


SGC 2010

In conformitate cu prevederile Anexei 3 si a art. 17 din “Regulamentul pentru autorizarea electricienilor, verificatorilor de proiecte, responsabililor tehnici cu execuţia, precum şi a experţilor tehnici de calitate şi extrajudiciari în domeniul instalaţiilor electrice” 

ANRE organizeaza, in perioada 18.08.2014 – 19.12.2014,  sesiunea de Toamna 2014 a examenului de autorizare a electricienilor, precum si de autorizare a verificatorilor de proiecte, responsabililor tehnici cu executia si expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari în domeniul instalatiilor electrice si de prelungire a valabilitătii calitătii de electrician autorizat. 
Programul de organizare si desfasurare:

18 – august – 2014 Publicarea anuntului
15 – septembrie 19 – septembrie -2014 Inscrierea candidatilor
19 – septembrie – 2014 (data postei) Termen final de inscriere
13 – octombrie – 2014 Nominalizarea centrelor
31 – octombrie – 2014 Publicarea listei tuturor candidatilor (solicitanti care indeplinesc/ nu indeplinesc conditiile prevazute in Regulament), cu indicarea motivelor de neindeplinire, unde este cazul si cu precizarea centrului in care vor fi programati
03 – noiembrie – 07 – noiembrie – 2014 Completarea dosarelor (după caz)
10 – noiembrie – 2014 Publicarea listelor finale a tuturor candidatilor (solicitanti care indeplinesc/ nu indeplinesc conditiile prevazute in Regulament), cu indicarea motivelor de neindeplinire, unde este cazul si cu precizarea centrului si a seriei in care vor fi programati
14 – noiembrie 07 – decembrie – 2014 Desfasurarea examenelor de autorizare, inclusiv eliberarea legitimatiilor in cazul prelungirilor, cat si a legitimatiilor pentru verificatori de proiecte, responsabili tehnici cu executia si experti tehnici de calitate si extrajudiciari in domeniul instalatiilor electrice
09 – decembrie – 2014 Publicarea rezultatelor pe pagina de internet
15 – decembrie – 2014 Data limita pentru inregistrarea contestatiilor
19 – decembrie – 2014 Rezultatele analizarii contestatiilor

Nota: Programul de organizare si desfasurare a sesiunii de Toamna 2014 ar putea suferi modificari in functie de numarul solicitantilor. Va rugam accesati periodic site-ul ANRE pentru informatii actualizate.

Etichete: , , , , , , , , , , ,

11 răspunsuri to “Program examen-Toamna2014”

 1. daniel Says:

  Bună ziua!
  Aveți idee ce s-a întâmplat cu gradul de autorizare IA? Și, dacă tot a dispărut subit, numerotarea pentru gradele de tip A va începe de la numărul 2 roman?
  Dar, dincolo de retorica cinică anterioară, care credeți că este viitorul puținilor posesori de autorizare IA+IIB?
  Vă mulțumesc!

  • stoianconstantin Says:

   Am verificat in regulament aveti dreptate gradul I nu se mai diferentiaza in A si B si se refera doar la executie. Pur si simplu la prelungire IA si IB vechi devin gradul I.

   In gazul particular IA+IIB va deveni cu probabilitate ridicata IIB (opinia mea!) intrucat acesta include ca domeniu de competenta si zona gradului actual I

   Gradele superioare II-IV au diferentiere in A si B
   SGC

 2. * Says:

 3. tiberiu Says:

  Daca nu va suparati, de unde stim si noi cand sa ne prezentam pentru a ridica legitimatiile in cazul prelungirii valabilitatii pentru gradul III ?

  • stoianconstantin Says:

   Vi se dau pe loc!
   Va trebui sa va prezentati la data si locul indicat de ANRE in programarile postate pe internet pe pagina http://www.anre.ro
   SGC

 4. Gabriel Says:

  Buna ziua!

  Inainte de toate ii multumesc d-lui Stoian pentru amabilitatea cu care a pus la dispozitie materialele pentru examen. Si datorita dansului am promovat examenul din 14 noiembrie 2014.

  Chestionarul cred ca a fost de nivel mediu spre usor, in conditiile in care ar fi fost parcursa cu atentie bibliografia. Problema a fost de acelasi nivel, si anume cea cu un radiator, un ciocan de lipit si un fier de calcat conectate in paralel la 220V. Se dadeau puterea radiatorului (1100W), rezistenta ciocanului (110 ohm) si curentul total (11A). Se cerea rezistenta fierului de calcat.

  In alta ordine de idei, sunt foarte dezamagit:.

  In ziua de miercuri inainte de examenul de vineri am consultat lista si nu eram programat pt. examen, fapt confirmat si dupa ce am vb. la telefon cu una dintre angajate.

  Joi seara am fost sunat de un fost coleg de facultate sa imi spuna succes la examen. Lista a fost modificata intre timp si am fost si eu programat.

  Am sunat vineri toata dimineata pentru a amana dar nu a raspuns nimeni. Am fost oarecum fortat sa ma prezint la examen. Unde lipsa de organizare a comisiei ANRE s-a observat de departe. E de neimaginat cum dupa atatia ani de examene nu au reusit sa implementeze o procedura civilizata de desfasurare. E loc de mai bine.

  In ultimul rand imi exprim dezamagirea fata de atitudinea multora din colegii participanti care s-au prezentat nepregatiti la examen, unii din ei incercand si reusind chiar sa se „inspire”. Ma bucur ca se practica acest examen si incurajez sa se mentina regula pentru ca altfel ar fi pe piata niste electricieni total nepregatiti.

  In rest, numai bine!

 5. Mathe Oana-Georgiana Says:

  Buna ziua,
  Stie cineva ce tip de problema s-a dat la gradul IIA-IIIB??

 6. Alexandru Says:

  Buna ziua,
  Am o intrebare cu privire la prelungire autorizare. Acest pasaj nu imi este clar „Cererea intocmita conform modelului precizat in Anexa 1 a prezentului Regulament, din continutul careia trebuie sa rezulte experienta profesionala de lucru a solicitantului, astfel cum este definita la Art. 31) din prezentul Regulament,” in dosar pun doar cererea sau cererea si paginile cu punctele:
  B. INFORMAŢII PROFESIONALE;
  C. DETALII PRIVIND LUCRARILE REALIZATE;
  D. PAGINĂ DE INFORMAŢII ANEXATĂ CERERII DE AUTORIZARE
  Din punctul meu de vedere ca sa pot dovedi „experienta profesionala de lucru a solicitantului” ar trebui sa depun cererea si punctele B,C si D.
  Va multumesc.
  Cu stima,
  Alexandru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: