Program Examen-Primavara 2014


 

SGC 2010ANUNT

In conformitate cu prevederile Anexei 3 si a art. 17 din “Regulamentul pentru autorizarea electricienilor, verificatorilor de proiecte, responsabililor tehnici cu execuţia, precum şi a experţilor tehnici de calitate şi extrajudiciari în domeniul instalaţiilor electrice” 

ANRE organizeaza, in perioada 13.01.2014 – 16.05.2014,  sesiunea de Primavara 2014 a examenului deautorizare a electricienilor, precum si de autorizare a verificatorilor de proiecte, responsabililor tehnici cu executia si expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari în domeniul instalatiilor electrice si de prelungire a valabilitătii calitătii de electrician autorizat. 

Programul de organizare si desfasurare:

13.ian.14

Publicarea anuntului

27.ian

31.ian.14

Inscrierea candidatilor

31 – ianuarie – 2014 (data postei)

Termen final de inscriere

21 – februarie – 2014

Nominalizarea centrelor

21.mar.14

Publicarea listei tuturor candidatilor (solicitanti care indeplinesc/ nu indeplinesc conditiile prevazute inRegulament), cu indicarea motivelor de neindeplinire, unde este cazul si cu precizarea centrului in care vor fi programati

24 – martie – 28 – martie – 2014

Completarea dosarelor (după caz)

31.mar.14

Publicarea listelor finale a tuturor candidatilor (solicitanti care indeplinesc/ nu indeplinesc conditiile prevazute in Regulament), cu indicarea motivelor de neindeplinire, unde este cazul si cu precizarea centrului si a seriei in care vor fi programati

07.apr

25.mai.14

Desfasurarea examenelor de autorizare, a seriilor de prelungire a valabilitatii calitatii de electrician autorizat, precum si de autorizare a verificatorilor de proiecte, responsabililor tehnici cu executia si expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari în domeniul instalatiilor electrice

26 – mai – 2014

Publicarea rezultatelor pe pagina de internet

30 – mai – 2014

Data limita pentru inregistrarea contestatiilor

06 – iunie – 2014

Rezultatele analizarii contestatiilor

Nota1. Programul de organizare si desfasurare a sesiunii de Primavara 2014 ar putea suferi modificari in functie de numarul solicitantilor. Va rugam accesati periodic site-ul ANRE pentru informatii actualizate.

            2. Cererea de inscriere care nu are anexata in dosar dovada achitarii tarifului de autorizare nu este luata in considerare, candidatul apare pe site in stadiul „Respins Provizoriu”.

Etichete: , , , , , , , , , ,

30 răspunsuri to “Program Examen-Primavara 2014”

 1. BudicaStancu Says:

  Daca am facut cursul teoretic in 2012 pentru electrician autorizat GRiiiA+iiiB,pentru obtinere RTE expirat in mai 2013 ,mai trebuie curs?
  Va multumesc ?

 2. Tudor Says:

  Pentru reautorizare trebuie sa mai dau examen sau fac doar dosarul si achit taxa ?

  • stoianconstantin Says:

   Salut Tudor,
   Eu stiu raspunsul vi-l spun doar daca insistati pt ca altfel ar trebui sa faceti efortul sa cititi regulamentul. Pur si simplu daca autorizatia este importanta pentru Dv atunci trebuie sa fie si regulamentul in baza caruia se obtine. Veti gasi si alte informatii utile in regulament!
   SGC

  • Tudor Says:

   Daca citeam 2 min din art.17 aflam raspunsul .
   Multumesc domnule Stoian, mai sunt si lenesi ca mine care asteapta sa li se sufle in ciorba .
   Nu stiam de reducerea de 50% care prinde bine pe vremea asta .
   Problema cea mare este cursul teoretic care mi se pare degeaba avand in vedere ca dai niste bani sa te invete lucruri ce le-ai invat in scoala sau in unele cazuri cumperi doar acea hartie care i se spune diploma 🙂 .

  • stoianconstantin Says:

   De acord in privinta cursului! Ar trebui alte parghii pentru stimularea perfectionarilor
   SGC

 3. alistarbogdanBogdan Says:

  Buna ziua,
  Care sunt conditiile pentru a putea intra in posesia Subiectelor rezolvate pentru gradul IIA+ IIB, de la dumneavoastra? Se poate sa o transmite-ti pe adresa mea de email? Va multumesc!

 4. Mihai Says:

  Buna ziua domnule Stoian.
  Sunt intr-o situatie confuza si nu stiu exact cum sa interpretez. Eu vreau sa ma autorizez in sesiunea asta pentru 3A 2B, ma incadrez la CPA 6.1. Pentru 2B imi este clar, dar pentru 3A nu prea si vreau sa va intreb si pe D-voastra. Mi se cer 2 ani experienta. Eu sunt inginer proiectare electrica posturi de transformare MT pentru o firma care nu este autorizata ANRE (nu executa lucrari direct in retea). Firma unde lucrez realizeaza de la cerintele primite de la beneficiar pana la livrarea catre site, eu fiind responsabil de partea electrica (MT si JT) pentru posturile de transformare sau pct conexiuni pe MT. Experienta o am (zeci de proiecte de posturi de transformare-substatii si puncte de conexiune), intrebarea mea este daca pot sa ma autorizez 3A in conditiile prezentate mai sus?

  Va multumesc pentru atentia acordata.

  O zi buna!

  • stoianconstantin Says:

   Salut Mihai,
   Probabil ca vei reusi.
   Totusi nu inteleg cum proiectezi la o firma care nu are atestat si proiectele ajung sa fie puse in practica. Poate incerci sa acorzi atentie sporita continutului anexei cu exeprienta profesionala.
   Bafta!
   SGC

  • Mihai Says:

   Multumesc pentru raspuns. Lucram sub contract pentru alte firme de proiectare/executare ale caror lucrari sunt si care se ocupa de integrarea in retea si punerea in functiune.

   O seara frumoasa si multumesc inca o data!

 5. Nicoleta Says:

  Buna ziua,
  Va rog sa-mi raspundeti, daca se poate, la cateva intrebari:
  – am dat in 2012 gr. IIA+IIB,iar anul acesta,realizand cei 3 ani de experienta profesionala vreau sa dau gradul IIIA/IIIB.Cursul credeti ca ar mai trebui sa-l mai fac o data?(diploma are valabilitate 4 ani, nu difera nimic in suportul de curs si tematica..)
  – cate lucrari pe medie tensiune se cer pentru gradul IIIA/IIIB?Nu am vazut sa mai scrie minim 3 cum spuneau in alti ani, dar ma gandesc ca minim 1…
  – se anexeaza raport per salariat la dosar?Cum se poate vedea norma de munca?
  Multumesc anticipat si cu respect pentru raspunsul d-voastra!

  • stoianconstantin Says:

   Cursul e valabil.
   Puneti cate lucrari vreti daca stai biine sa va ganditi veti avea ce scrie
   Nu intereseaza norma de munca. Puteti fi si doar membru in echipa care executa/proiecteaza
   Succes!
   sgc

  • Nicoleta Says:

   Multumesc frumos pentru raspunsul d-voastra!Multa sanatate!O zi buna!

 6. Bogdan Says:

  Buna ziua.
  Detin Certificat de atestare emis de MEC pentru RTE emis in data de 23.02.2013 cu valabilitate pana in 23.02.2016.Va rog sa-mi spuneti daca este valabil sau trebuie sa-mi depun dosar la ANRE pentru obtinere/prelungire autorizatie RTE.Mentionez ca pentru prelungirea autorizatiei III B voi depune dosar pentru sesiunea de primavara 2014.
  Multumesc.

  • stoianconstantin Says:

   Trebuie vazut regulamentul de autorizare. Din cate imi aduc aminte atestatele MEC raman valabile pana la data inscris ape certificat.
   Altfel ca sa nu va tineti de actualizarea a doua autorizatii disticte v-as recomanda sa faceti efortul financiar de „unificare”, poate chiar in acest an!
   SGC

 7. scorobete moise Says:

  Buna ziua.Vreau si eu sa ma inscriu la examenul de rte se mai poate.

 8. Sorin Says:

  Buna ziua domnule Stoian.
  Va rog… nu stiti de unde as putea afla raspunsurile la tematica ELECTROTEHNICA, MASINI SI RETELE ELECTRICE sesiunii de autorizare Primvara 2013 ?
  Multumesc anticipat!

 9. Ionut Says:

  buna ziua,
  in aceasta sesiune sunt inscris pentru examenul III A+B, eu detin deja II A+B care imi si expira luna asta!
  intrebarea ar fi daca nu reusesc sa promovez examenul III A+B, legitimatia cea veche se prelungeste automat? sau la toamna ar trebuii sa dau din nou?
  va multumesc!

  • stoianconstantin Says:

   Daca nu ati cerut prelungirea autorizatiei IIA+B atunci ea isi inceteaza de la sina valabilitatea. Daca treceti examenul IIIA+B este ok! Daca l-ati pierde se asociaza si cu expirarea autorizatiei IIA+B caz in care in Toama trebuie sa dati un nou examen.
   SGC

 10. Nicoleta Says:

  Buna ziua,

  Va rog sa-mi spuneti, daca se poate, daca in anii anteriori stiti sa fi dat la examentul de autorizare pentru gradul III, probleme de la 51-55.
  Va multumesc anticipat!

  • stoianconstantin Says:

   Buna seara,
   exista pe blog o sectiune de opinii. Acolo puteti face o investigatie ref al respectivele probleme. Alte informatii nu am!
   SGC

 11. Marton Says:

  Buna ziua,
  Sunt electrician autorizat gradul IV A + III B,am experienta in proiectare de 9 ani. As dori sa va intreb daca pot sa depun actele pentru verificator de proiecte pentru gradul III, trebuie sa dau un examen ?
  Sunt cursuri de pregatire profesionala in Tg-Mures?

  • stoianconstantin Says:

   Buna ziua,
   Puteti depune dosarul pentru obtinerea calitatii de verificator de proiecte. Nu veti sustine examen!
   Probabil ca si in Tg Mures se organizeaza cursuri. Pe site ANRE gasiti lista unitatilor validate de ANRE pentru organizarea cursurilor.
   Succes!
   SGC

 12. irimie mioara Says:

  ma puteti anunta si pe mine cand se fac inscrierile la examen pentru sesiunea primavara an 2014 va rog frumos

  • stoianconstantin Says:

   Succes!
   SGC

  • stoianconstantin Says:

   V-ati putea uita peste graficul unei sesiuni de Primavara din anii anteriori!
   Cu cca 1 luna inainte se publica graficul sesiunii de examen pe site ANRE
   SGC

 13. Marius Says:

  Am lucrat 15 ani in Italia electrician . Cum dovedesc anii de experiența

  • stoianconstantin Says:

   Ati avut contract de munca? Daca da atunci este OK si este simplu. Daca insa ati lucrat fara contract de munca atunci nu cred sa existe solutie (nu este neaparat nevoie sa am dreptate, doar ca nu am eu nici o idee salvatoare!)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: