Istorie – Program Examen ANRE autorizari electricieni-Toamna 2013


 

SGC 2010 Pe site http://www.anre.ro s-a publicat anuntul cu programul sesiunii de autorizare Yoaman 2013

ANUNT:

In conformitate cu prevederile Anexei 3 si a art. 17 din “Regulamentul pentru autorizarea electricienilor, verificatorilor de proiecte, responsabililor tehnici cu executia, precum si a expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari în domeniul instalatiilor electrice” ,

ANRE organizeaza, in perioada 02.09.2013 – 20.12.2013,  sesiunea de Toamna 2013 a examenului deautorizare a electricienilor, precum si de autorizare a verificatorilor de proiecte, responsabililor tehnici cu executia si expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari în domeniul instalatiilor electrice si de prelungire a valabilitatii calitatii de electrician autorizat 

Programul de organizare si desfasurare:

02 – septembrie – 2013 Publicarea anuntului
16 – septembrie 20 – septembrie -2013 Inscrierea candidatilor
20 – septembrie -2013 (data postei) Termen final de inscriere
11 – octombrie – 2013 Nominalizarea centrelor
01 – noiembrie-2013 Publicarea listei tuturor candidatilor (solicitanti care indeplinesc/ nu indeplinesc conditiile prevazute inRegulament), cu indicarea motivelor de neindeplinire, unde este cazul si cu precizarea centrului in care vor fi programati
04 – 08 – noiembrie -2013 Completarea dosarelor (dupa caz)
11 – noiembrie – 2013 Publicarea listelor finale a tuturor candidatilor (solicitanti care indeplinesc/ nu indeplinesc conditiile prevazute in Regulament), cu indicarea motivelor de neindeplinire, unde este cazul si cu precizarea centrului si a seriei in care vor fi programati
15 – noiembrie 08 – decembrie – 2013 Desfasurarea examenelor de autorizare si a seriilor de prelungire a valabilitatii calitatii de electrician autorizat
09 – decembrie – 2013 Publicarea rezultatelor pe pagina de internet
13 – decembrie – 2013 Data limita pentru inregistrarea contestatiilor
20 – decembrie – 2013 Rezultatele analizarii contestatiilor

NotaProgramul de organizare si desfasurare a sesiunii de Toamna 2013 ar putea suferi modificari in functie de numarul solicitantilor. Va rugam accesati periodic site-ul ANRE pentru informatii actualizate.

 

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 răspunsuri to “Istorie – Program Examen ANRE autorizari electricieni-Toamna 2013”

 1. Jecu Aurel Says:

  Buna ziua ,
  Sunt verificator de proiecte cu Certificatul de atestare 0058/20,02,2011 emis de Ministerul Economiei comertului si Mediului de Afaceri . Certificatul este valabil pana pe data de 20-02-2014 .
  De asemeni sunt electrician autorizat gradul III A si IV B obtinuta in sesiunea primavara 2013 .
  Evident am parcurs si cursul de pregatire in 2013 .
  Deoarece cred ca pana pe 20-02-2014 nu se mai organizeaza alta sesiune decat aceasta din toamna anului 2013 va rog sa ma lamuriti ce trebuie sa fac pentru prelungirea calitatii de verificator de proiecte .
  Va multumesc .

  • stoianconstantin Says:

   Sa va depuneti dosarul la ANRE respectand cerintele regulamentului de autorizare a electricienilor.
   Succes!
   SGC

 2. Robert Says:

  Buna ziua!
  M-am inscris la examenul de autorizare pentru gradul IIA+B sesiunea toamna 2013.
  Va rog sa ma ajutati cu rezolvarile subiectelor corespunzatoare gradului solicitat.
  Va multumesc!

 3. miuta Irinel Says:

  legistratia cu privire la verificatorii de proiecte este varza, ANRE sustine ca verificatorii sunt autorizati de ei si in cadrul legii 10.

  MLPT sustin ca doar ei autorizeaza in conformitate cu legea 10.

  Pe site ANRE la baza legistrativa pentru autorizari nu se mai specifica legea 10.

  Domnule Stoian am auzit multe de dv. si toate de bune, ma puteti clarifica cu acest subiect

  • stoianconstantin Says:

   Salut Irinel,

   Si eu am constatat ca in practica, ISC nu pune mare pret pe activitatea verificatorilor de propiect autorizati de ANRE. Multi oameni din cadrul ISC si al serviciilor de urbanism responsabile cu emiterea certificatelor de urbanism si a autorizatiilor de construire nu au citit legea ee si cu atat mai putin ordinul 11/2013 al ANRE.

   Cu certitudine ANRE va trebui sa se implice sa clarifice in raport cu ISC ,cu MLPTL si respectiv in raport cu serviciile de urnabism din cadrul Consiliilor Judetene si ale Primariilor. In acest sens cred ca este util ca la ANRE sa ajunga cat mai multe semnale de la fiecare dintre noi astfel incat sa poata sa isi contureze o idee cat mai clara despre situatia din tara.

   In afara de problema „recunosterii externe” cred ca ne confruntam si ne vom confrunta cu un soi de inflatie. Actualul sistem faciliteaza autorizarea in masa de VP, RTE si Experti! Poate ca nu este rau. Poate ca piata va regla pe criterii de competenta, implicare si seriozitate persoanele care vor si uza de aceste calitati.

   Am inteles ca stabilirea la gradul III a pragului de accesare catre autorizarea ca VP, RTE si Experti a fost o masura menita sa faciliteze recunostrea autorizatiilor obtinute de la MLPTL pt specialistii care aveau doar gradul III. As fi inteles acest demers pentru un ciclu de autorizare cu obligativitatea ca in urmatorii 5 ani respectivele persoane sa isi obtina autorizarea ca electrician gradul IV A+B.

   Am senzatia ca pentru multi colegi nu prea mai exista motivatia obtinerii gradului IV A+B.

   Va trebui in acelasi timp sa avem putina rabdare pentru ca lucrurile trebuie sa se aseze pe un fagas normal! Pe blog exista cateva intampinari interesante care au ajuns la ANRE in perioada in care Regulamentul de autorizare a fost la faza de dezbatere publica unele au fost centrete chiar pe problema ridicata de DV.

   Cu stima ,
   SGC

 4. misu Says:

  aveti raspunsurile la subiecte la examenul din toamna 2013 ?.

  sunt modificari mari fata de ce aveti in primavara?

  • stoianconstantin Says:

   Presupun ca sunt diferente. In detaliu n-am studiat problema dar nici n-am primit mesaje concludente legate de acest aspect de la utilizatorii raspunsurilor!
   SGC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: