Program Examen-Primavara 2013


SGC 2010

Pe site http://www.anre .ro a fost publicat programul sesiunii de  Examen-Primavara 2013 pentru autorizare/reautorizare electricieni

 

ANUNT
In conformitate cu prevederile Anexei 3 si a art. 17 din “Regulamentul pentru autorizarea electricienilor, verificatorilor de proiecte, responsabililor tehnici cu executia, precum si  a expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari in domeniul instalatiilor electrice” 

ANRE organizeaza, in perioada 1.04.2013 – 12.07.2013,  sesiunea de Primavara 2013 a examenului de autorizare a electricienilor (*)  care proiecteaza/ executa instalatii electrice racordate la SEN, precum si de prelungire a valabilitatii calitatii de electrician autorizat

Programul de organizare si desfasurare:

18 martie 2013 Publicarea anuntului
01 aprilie -05 aprilie 2013 Inscrierea candidatilor
05 aprilie 2013 (data postei) Termen final de inscriere
30 aprilie 2013 Nominalizarea centrelor
17 mai 2013 Publicarea listei tuturor candidatilor (solicitanti care indeplinesc/ nu indeplinesc conditiile prevazute in Regulament), cu indicarea motivelor de neindeplinire, unde este cazul si cu precizarea centrului in care vor fi programati
20 mai – 24 mai 2013 Completarea dosarelor (dupa caz)
27 mai 2013 Publicarea listei finale a tuturor candidatilor (solicitanti care indeplinesc/ nu indeplinesc conditiile prevazute in Regulament), cu indicarea motivelor de neindeplinire, unde este cazul si cu precizarea centrului si a seriei in care vor fi programati
31 mai- 23 iunie 2013 Desfasurarea examenelor de autorizare si a seriilor de prelungire a valabilitatii calitatii de electrician autorizat
27 iunie 2013 Publicarea rezultatelor pe pagina de internet
05 iulie 2013 Data limita pentru inregistrarea contestatiilor
12 iulie 2013 Rezultatele analizarii contestatiilor

Nota 1: Candidatii pot depune dosarele in perioada inscrierii si fara a face dovada absolvirii cursului de pregatire teoretica, urmand ca aceasta sa fie transmisa in perioada stabilita pentru completarea dosarelor.

Nota 2Programul de organizare si desfasurare a sesiunii de Primavara 2013 ar putea suferi modificari in functie de numarul solicitantilor. Va rugam accesati periodic site-ul ANRE pentru informatii actualizate.

(*)Nota 3 Activitatea de autorizare a persoanelor fizice in vederea obtinerii calitatii de verificator de proiecte, responsabil tehnic cu executia, expert tehnic de calitate si extrajudiciar in domeniul instalatiilor electrice, va demara in sesiunea de toamna 2013.

Persoanele fizice carora le expiră certificatele de atestare ca verificator de proiecte, responsabil tehnic cu executia, expert tehnic de calitate si extrajudiciar in domeniul instalatiilor electrice inainte de 30 octombrie 2013 vor solicita prelungirea acestora, in conformitate cu prevederile prezentului Regulament cu 15 zile inainte de data expirarii.

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

17 răspunsuri to “Program Examen-Primavara 2013”

 1. Marin Colceag Says:

  Multumim pentru realizarea si intretinerea acestui blog foarte util si informatiile proaspete postate.

 2. Ovidiu Tatomir Says:

  Stimate domn,
  Felicitari pentru blog si actualizarea periodica a lui.
  Din cate inteleg din acest nou regulament, art. 17 prevede ca cei care doresc sa-si mentina gradul actual de autorizare, nu mai sustin examen de autorizare, ci doar un curs de pregatire teoretica si achitarea unui tarif de autorizare, cu conditia ca dosarul (al carui continut este descris la art. 17) sa fie depus in sesiunea in care expira valabilitatea autorizatiei detinute. Doar daca nu fac acest lucru si valabilitatea legitimatiei expira, trebuie sa sustin un nou examen de autorizare.

 3. Vasile Brinzan Says:

  Am incercat sa cer informatii la telefon de la ANRE dar doamna de acolo era cam irascibila (poate din cauza ca nici ea nu prea stia) si nu m-a lamurit.
  Momentan sunt autorizat grad IIA+B si in aceasta sesiune pot prelungi valabilitatea conf art.17.
  In urma experientei acumulate in ultimii 5 ani ma incadrez pentru examen la grad III. Daca din diferite motive nu ma pot prezenta la examen si nu obtin autorizare grad III eu raman si fara autorizarea grad II?
  Am intrebat-o pe acea doamna daca pot pregati 2 dosare, unul pentru prelungire si unul pentru examen, dar nu m-a putut lamuri.

  PS: Tocmai am trimis si un mesaj catre ANRE, poate ma pot lamuri prin mail. Cum primesc un raspuns o sa scriu aici.

  • stoianconstantin Says:

   Nu aveti ce pierde!
   Depuneti cele doua dosare. Logic ar trebui sa mearga!
   SGC

  • Vasile Brinzan Says:

   Tocmai am primit raspuns de la ANRE. Pe scurt mi-au spus sa studiez regulamentul ca gasesc acolo toate informatiile (deci nimic concret privind situatia mea).

   Multumesc de raspuns SGC.

   Daca aflu alte detalii o sa postez aici, poate ajuta si pe altii aflati in aceeasi situatie.

 4. Ioana Nacu Says:

  Va multumim pentru realizarea acestui blog, pentru informatiile, lamuririle primite.

 5. Iacob Mihai Says:

  Referitor la ANRE orice dosar daca nu are chitanta nu se uita nimeni in el.

  De regula daca gasesc cea mai mica inadvertenta (in opinia lor) iti resping dosarul si pierzi bani (este stipulat in regulament).

  Problema curioasa este ca ANRE spune ca au un nou regulament de autorizare dar pe site este tot cel vechi!

  • Vasile Brinzan Says:

   Cred ca inca fac actualizari pe site.
   Ca sa gasesti noul regulament cauta in meniul din stanga „Legislatie / Autorizare electricieni / Vezi toate documentele„.
   Sau aici!

 6. tudor marcel Says:

  am o nelamurire cu noul regulament privind prelungirea autorizatiilor pe ce perioada se prelungesc in cazul meu autorizatia imi expira in iunie cind as putea depune cererea la o firma da pentru prelungire si daca sunt angajat la o firma in domeniu mai trebuie adeverinta de la medicina munci

  • stoianconstantin Says:

   Adeverinta va trebuie!
   Durata de valabilitate a unei autorizatii este de 5 ani.
   SGC

 7. Marius Constantin Says:

  In concluzie am realizat o mare branza cu toate observatiile noastre.

  Referitor la precizarea Dl. Iacob, sunte-ti sigur ca nu se uita la dosarele fara chitanta? Ca nu as da 250 RON numai sa imi zica nu nu am diploma care trebuie?

  Anul trecut erau multi in Lista candidatilor cu „a se complete cu chitanta tarif autorizare”.

  Cat despre curs alti 400 RON si acum e si medicina muncii care sunt sigur ca cer alti bani.

  Numai bine
  Marius Constantin

 8. Marius Constantin Says:

  Apropo mai are cineva Lista candidatilor 2012, aia in care zice cu ce mai trebuie completat dosarul? Nu o mai gasesc pe nicaieri.

  Merci

 9. ionel g Says:

  ma puteti ajuta cu o ”interpretare” a noului regulament? legitimatia mea de electrician autorizat a expirat in ian 2013, iar la art. 37 scrie ca ”electricianul autorizat are obligatia de a urma , cel putin o data la 5 ani, un curs de pregatire teoretica …”. totodata , la art. 25 precizeaza ca solicitantul , la primul examen trebuie sa urmeze aceste cursuri. de asemenea . precizez ca nu am urmat niciun curs de pregarire, iar in sesiunea de toamna dosarul meu era in regula, fara acest curs. e posibil ca la sesiunea urmatoare sa mi se respinga dosarul fara acest curs?

  • stoianconstantin Says:

   Cred ca va trebuie cursul si inca mai aveti timp sa il urmati!
   SGC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: