Subiectele examenului ANRE de autorizare electricieni Toamna 2012


Aveti atasate subiectele descarcate de pe site www.anre.ro  la data de 20.09.2012 Este important sa consultati site ANRE deoarece este posibil sa se faca actualizari.

Am retinut ca s-au facut actualizari ale intrebarilor din legislatie fata de sesiunea anterioara si am constatat ca sunt diferente unele semnificative altele doar „de forma” fata de setul de raspunsuri existent publicat pe blog pentru sesieunile anterioare.

Am fost si eu la „cursul obligatoriu„, am si cumparat o carte cu raspunsuri editata in 2011. Si fata de lista de intrebari din acesta carte sunt diferente fata de intrebarile publicate pe site ANRE pentru sesiunea Toamna 2012. Un aspect important la cartea cumparata este faptul ca nu se indica norma din care s-a formulat respectiva intrebare cum nici ANRE nu indica norma/legislatia din care s-a formulat fiecare intrebare.

Una peste alta  „cursul obligatoriuajuta putin mai ales la pregatirea psihologica pentru ca evident in 3 zile in pas alert nu prea se pot retine multe informatii iar la final ramai tot singur sa te pregatesti „in timpul liber”!

Eventual daca chiar ai niste intrebari sunt sanse mari ca lectorul sa te poata lamuri ceea ce poate fi important.

Din punctul meu de vedere neprecizarea normei/legislatiei din care s-a formulat fiecare intrebare  nu este de natura sa faciliteze studiul. Determina doar un consum inutil de timp pentru cei care pregatesc examenul!

Am constatat ca s-a marit destul de mult numarul intrebarilor! Apreciez ca si acesta masura este discutabila ca si obligativitatea cursului pe o tematica de cca 3000 de pagini de legi si norme tehnice.

In concluzie m-am hotarat sa revad raspunsurile si sa public, daca este posibil setul complet de raspunsuri actualizate. Sper sa si reusesc sa o fac in timp util pentru cei care pregatesc acesta sesiune. Accept cu placere ajutor si voi marca explicit ajutorul primit!

Mentinem standardul initial: identificam pentru fiecare intrebare legea/norma si facem trimitere la articolul care justifica optiunea de raspuns!

Va prezint cateva tipuri de modificari, unele „interesante” altele necesare:

 1. In loc de „LEA” s-a trecut explicit „linie electrica aeriana” !
 2. In loc de „J.T.” si uneori chiar in loc de „j.t.” s-a trecut explicit „joasa tensiune”!
 3. S-au reasezat cuvintele din textul unor intrebari sensul si raspunsurile ramanand nemodificate!
 4. La cateva intrebari s-a inceput cu indicarea normei. Ceva de genul : „Conform PE 134/95 (Normativ privind metodologia de calcul al curentilor de scurtcircuit in retelele electrice cu tensiuni peste 1 kV)”+ textul intrebarii vechi!
 5. Actualizarile au scos in evidenta si un numar destul de mare de intrebari initial gresit formulate. Cu aceste actualizari sunt de acord. In speta este vorba de intrebari care ar fi trebuit sa contina in text si nivelul de tensiune la care se refera. Doar asociarea „text eliptic initial” cu variantele de raspunsuri oferite permite cititorului sa „banuiasca” nivelul tensiunii
 6. Un alt set de intrebari dovedit gresite sunt cale care se refereau la articole unde se exprima o „regula cu exceptii”. Sensul initial al intrebarii viza doar „regula” . Variantele de raspuns contineau si regula dar si exceptiile => confuzii si respectiv => favorizarea inutila a unor greseli generate de o intrebare prost formulata. Ex text vechi: „se admite instalarea„…, text nou: „se admite conditionat„… variantele de raspunsuri oferite ramanand identice!
 7. a fost eliminat din tematie PE 116/94. E posibil sa se fi eliminat mai de mult. Eu abia acum am observat acest lucru

01_ElectricieniTematica examan de autorizare _Aug2012

02_ElectricieniProbleme 2011_Toamna 2012

03_Subiecte ELECTROTEHNICA_Toamna 2012

04_Subiecte_Norme tehnice_IIIA-IVA_Toamna 2012

05_Subiecte_NORME TEHNICE_ III B si IV B_Toamna 2012

06_Subiecte_NORME TEHNICE_ IIA+B_Toamna 2012

07_Subiecte_NORME TEHNICE_ IA+B_Toamna 2012

08_Subiecte – Legislatie_III A+IV A_Toamna 2012

09_Subiecte – Legislatie_ III B+IV B_Toamna 2012

10_Subiecte – Legislatie_ II A+B_Toamna 2012

11_Subiecte – Legislatie_I A+B_Toamna 2012

Succes natural!

SGC

Etichete: , , , , , ,

236 răspunsuri to “Subiectele examenului ANRE de autorizare electricieni Toamna 2012”

 1. Iacob Mihai Says:

  Ma bucura mult sa vad entuziasm (in aceste vremuri de restriste) privind problemele tehnice. General vorbind si vazand constat ca problemele tehnice au trecut in subsidiar, proprietatea conteaza.

  Lucrand pe retele electrice existente (relocari) imi dau seama ca astazi nu cred ca s-ar mai putea face o magistrala (LEA 400KV) de peste o suta de Km lungime (pe unde o faci?).

  Am probleme doar de relocare si treneaza lucrarea de peste un an intrucat proprietarii de terenuri sunt excroci si judecatorii inconstienti, nepasatori sau mai rau.

  Chiar si noua lege a energiei este foarte eliptica in acest sens. Notiunea de „acelasi amplasament” poate fi interpretata in multe moduri si atunci cand ai o problema nu o poti rezolva.

  Cel mai banal caz, cum rezolvi inlocuirea unui stalp care se rupe si este pe proprietate privata si linia este construita inainte de 1989? Daca cel cu terenul este avocat(cazul meu) nu inlocuiesti stalpul nici intr-o suta de ani.

  • stoianconstantin Says:

   Buna ziua si bine ati venit pe blog!

   Intradevar problemele de amplasament al capacitatilor energetice si/sau al zonelor de protectie si de siguranta (ZP/ZS) pot influenta foarte mult solutiile tehnice sau, dupa caz pot intarzia mult realizarea acestora.

   Tema se complica si mai mult daca tinem cont de ambiguitatea legislatiei si/sau de modul partizan in care aceasta este aplicata. In fapt am devenit tara tuturor posibilitatilor in care putem cu usurinta ca compromitem orice!

   Pe blog am tratat in mai multe articole problematica amplasamentului retelelor si pe cea a ZP/ZS. Eventual putem purta discutii pe marginea lor. As prefera sa continuam acesta discutie acolo pentru ca putem ajunge eventual la concluzii utile si altor utilizatori ai blogului Este important sa pastram omogenitatea temei articolului si a comentariilor asociate.

   La nevoie putem intra in analiza concreta a cazului cu „stapul avocatului”. Eu cred ca exista solutii!

   Cand sunt previzibile probleme atunci „acelasi amplasament” trebuie sa fie riguros acelasi si trebuie sa putem demonstra acest lucru. Evident se mareste durata retragerilor din exploatare pentru a replanta un stalp pe acelasi amplasamnent.

   Daca mai vb va rog sa utilizati butonul „raspunde” de langa numele Dv pt a mentine discutia grupata.

   Poate va faceti timp sa aderati la platforma de marketing oferta Win-4-All pe care eu o sustin.

   Cu stima,

   SGC

 2. CristiB Says:

  Buna ziua. Am o nelamurire referitoare la „cursul obligatoriu” . Eu am terminat Facultatea de Inginerie Electrca si m-am inscris pentru a sustine examenul de autorizare din aceasta toamna si vazandu-va mentionand despre acel curs obligatoriu as dori sa va intreb daca este un curs organizat de facultati separat de anii de stiudiu pe care i-am facut, sau avand studii superioare se considera ca am facut acel curs teoretic ? Va multumesc.

  • stoianconstantin Says:

   Salut CristiB,

   Buna facultate!

   Din pacate nu te scuteste de „cursul obligatoriu”.

   „Cursul obligatoriu” de cca 3 zile se pare ca este la fel de important ca si facultatea de vreme ce are aceeasi putere de conditionare a accesului la examenul ANRE !

   Personal mi se mare o exagerare a ANRE cu impunerea acestui curs obligatoriu!

   Daca mai vb va rog sa utilizati butonul „raspunde” de langa numele Dv pt a mentine discutia grupata.

   Poate va faceti timp sa aderati la platforma de marketing Win-4-All pe care eu o sustin.

   Succes la Examen!
   SGC

  • CristiB Says:

   Daca nu intram pe blogul dumneavoastra posibil nici sa nu fi aflat. La ei pe site pe pagina de autorizare nici nu specifica lucrul asta . Doar undeva la informatii. Stiti cumva daca acest curs se poate face si in asa scurt timp sau de regula se organizeaza periodic la facultati la date stabilite ? Eu nici nu auzisem ca s-ar face asemenea cursuri la noi la facultate.

  • stoianconstantin Says:

   Ti-ar fi spus ANRE ca ai dosarul incomplet!
   Acum e sezonul cursurilor. Eu l-am facut acum doua saptamani.
   Adeverinta se poate trimite si putin mai tarziu. Pana la data la care trebuie rezolvate observatiile ANRE ref la continutul dosarelor.
   Succes!
   SGC

 3. Mihai S. Says:

  Buna ziua.Ma numesc Mihai S. Referitor la “cursul obligatoriu”.Eu sunt autorizat grad II A si B. In toamna asta m-am inscris pt reexaminare .In cazul meu nu este obligatoriu acest curs .Doar daca dateam examen pt un grad superior(III sau IV).Insa am avut o surpriza cand am vazut modificarile la intrebarile din legislatie si norme .Ma pregatisem vreo 2-3 zile din tematica pt gr II, dar pe vechile intrebari pe care „le cam stiam din 2007”.Bine ca s-a amanat fiindca altfel cred ca as fi avut sanse mici. La probleme ma simt destul de pregatit dar cu restul mi-ar mai tb timp.Nu stiu cat timp mai am si de aceea daca se poate v-as ruga daca puteti sa-mi puneti la dispozitie rezolvarile de pe site pt gr II (legislatie,norme si electrotehnica).Sincer sa fiu am cam intrat in criza de timp.Va multumesc . maraniusmihai_7@yahoo.com

 4. Mihai Vochescu Says:

  Buna ziua,
  Suntem programati pe 09.11.2012, la examen, pentru gradul IIA.
  Puteti sa ne ajutati cu ceva raspunsuri la probleme si intrebari

 5. MARIUS Says:

  pentru gradul IIB pana la ce problema e mai bine sa le invat?si app ce problema sa dat in bucuresti pentru 2B

 6. Stefan Bulzan Says:

  Buna ziua,

  Va scriu din partea SC AEM Timisoara.
  Va rugam sa ne trimiteti intrebarile si raspunsurile din electrotehnica, normele tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor, pentru gradul III A si III B.

  Va multumim,

  Stefan Bulzan

 7. stoianconstantin Says:

  Salut Marius, Stefan
  Ok, succes!
  SGC

 8. ripan Says:

  Va rog sa imi trimiteti intrebarile si raspunsurile din electrotehnica, normele tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor, pentru gradul IIB
  Va multumesc

 9. Decebal Comanescu Says:

  Va rog sa imi trimiteti intrebarile si raspunsurile din electrotehnica, normele tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor, pentru gradul IIIA
  Va multumesc si La Multi Ani!!!
  Decebal Comanescu

 10. slavnicu dumitru Says:

  va rog sa-mi trimiteti intrebarile si raspunsurile din electrotehnica,norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul IIB Va multumesc Dumitru Slavnicu

 11. stoianconstantin Says:

  Salut Decebal si Dumitru,
  Problemele vi le veti descarca direct de pe blog!
  Ne intalnim pe Win-4All!
  Succes!
  SGC

 12. Marian Says:

  Va salut!
  oare cand vor incepe inscrierile pentru primavara 2013?
  anul trecut am ratat-o datorita perioadei de inscriere(o saptamana), timp in care am fost intr-o delegatie…

  • stoianconstantin Says:

   Cautati pe blog un program al unei sesiuni de Primavara. Perioadele se cam respecta! Urmariti comunicatele de pe http://www.anre.ro pentru informatii legate de examenul de autorizare din Primavara 2013
   Succes!
   SGC

 13. Rusu Mihai Says:

  va rog sa-mi trimiteti intrebarile si raspunsurile din electrotehnica,norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul IIB Va multumesc Mihai Rusu

 14. Timpau Laura Says:

  Buna ziua,
  Ma numesc Timpau Laura, inginer energetic in cadrul SC ENEL Distributie Dobrogea SA si as dori sa-mi trimiteti intrebarile si raspunsurile din electrotehnica, norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul III A si B, pentru sesiunea primavara 2013 pe adresa de email: laura_tim2002@yahoo.com.
  Multumesc mult

 15. Vali Says:

  Va rog daca se poate sa-mi trimiteti si mie intrebarile si raspunsurile din electrotehnica,norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul II A si B la adresa: vlsral@yahoo.com.Va multumesc .

 16. Victor Says:

  Buna ziua, suntem o echipa de electricieni in constructii care ne pregatim pe cont propriu pentru sesiunea de examinare din primavara 2013, va rugam frumos sa ne trimiteti si noua subiectele rezolvate pentru gradul II B la adresa: ilies.victor@yahoo.com.
  Va multumim frumos.

 17. stoianconstantin Says:

  MIhai, Laura, Vali, Victor,
  Succes natural!
  SGC

 18. TIU COSTEL Says:

  Buna ziua, suntem o echipa de electricieni si va rugam frumos sa ne transmite-ti si noua intrebarile si raspunsurile pentru gradele II A, II B – 02,03,06,10 si la gradele III A si IV B – 02,03,05,08,09 la adresa de email costel_tiu@yahoo.com. Va multumim frumos anticipat.

 19. Daniel Says:

  Buna ziua,
  Ma numesc Daniel, inginer proiectant in Brasov si va rog sa-mi trimiteti intrebarile si raspunsurile din electrotehnica, norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul III A si B, pentru sesiunea primavara 2013 pe adresa de email.
  In momentul de fata sunt autorizat IIA+B.
  Pentru gradul IIIA+B este necesar si participare la un curs?
  Multumesc mult

 20. Mirel Mazilu Says:

  Buna ziua. Respect pentru tot ce faceti pe acest site. Am avut multe probleme pe care le-am rezolvat in urma informatiilor gasite pe acest site. Mii de multumiri.
  Va rog, daca aveti putin timp, sa-mi trimiteti intrebarile si raspunsurile pentru gr. II A+B (elcetrotehnica, norme tehnice, legislatie) pe adresa: mirelm@msat.ro.
  Va multumesc.

 21. Ovidiu Tatomir Says:

  Buna ziua.
  D-le Stoian, va respect foarte mult, intrucat din timpul dumneavoastra „rupeti” o bucata insemnata si il acordati pregatirii electricienilor interesati de obtinerea unui succes garantat, mai mult sau mai putin, in functie de implicarea fiecaruia. Din punctul meu de vedere sunteti rar in aceasta perioada de timp devenita „jungla”, si spun lucru asta fara a va cunoaste personal sau a va „peria” intr-un oarecare fel.
  Ader si eu la doleantele colegilor mei de breasla, rugandu-va respectuos sa-mi trimiteti intrebarile si raspunsurile pentru electrotehnica, norme tehnice si legislatie pentru gradul III A+B pe adresa: tatomirovidiu@yahoo.com.
  Va multumesc.

 22. Iuliana Says:

  Buna Ziua,
  In pregatirea examenului de primava 2013, va rog sa-mi trimiteti intrebarile si raspunsurile pentru grd III A+B. Cu respect pentru munca dstra, Iuliana

 23. Victor Says:

  Buna Seara sunt nou pe acest site si sunt foarte bucuros ca se mai gasesc si oameni care vor sate ajute in adevaratul sens al cuvantului , te rog trimite-mi si mie ( eletrotehnica, norme tehnice, legislatie ) pe adresa naumdarius@yahoo.com . Multumesc Frumos si o seara buna.
  Cu Stima .

 24. ionel Says:

  buna ziua!doresc sa dau examenul anre din primavara pentru gradul 2.Si as dori daca se poate sa-mi trimiteti si mie intrebarile si raspunsurile,inclusiv problemele pentru gradul 2.ne obliga de la munca pentru a putea intra in statiile electrice(sunt amc-ist si trebuie sa preluam si functia de electrician).Va multumesc!

 25. ionel Says:

  adresa este yunus1father@yahoo.com.

 26. Rizoiu Romulus Says:

  Buna ziua,
  Ma numesc Rizoiu Romulus , inginer energetician in Curtea de Arges si va rog sa-mi trimiteti intrebarile si raspunsurile din electrotehnica, norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul VI A si B, pentru sesiunea primavara 2013 pe adresa de email romulusrizoiu@yahoo.com.
  In momentul de fata sunt autorizat IIA+B.
  Multumesc mult

 27. STELIAN DINISTRAN Says:

  Personal consider abuziva prevederea ANRE de reexaminare la 5 ani a tutror celor ce au obtinut odata un anumit grad de autorizare.
  In asemenea conditii s-ar impune si reexaminarea tuturor absolventilor de catre facultatile ce le-au eliberat diplomele odata la 5 ani.
  Probabil este justificata o noua examinare in cazul solicitarii obtinerii unui grad superior de autorizare.
  Ce spuneti despre o eventuala contestare in instanta a acestei prevederi din regulamentul privind autorizarea electricienilor?

  • stoianconstantin Says:

   Rezon pozitiv!
   Avem un articol dedicat subiectului: actualizare Regulament de autorizare a electricienilor!
   Un om ajunge sa dea in cariera de 8 ori un examen discutabil. Fara sa conteze traseul sau profesional si realizarile concrete. Din 5 in 5 ani trebuie sa cotizeze la „instructori” sa cotizeze la ANRE si sa accepte sa i se puna sub semnul intrebarii cunostintele din temetica exemanului de autorizare.
   Contestarea in instanta este o solutie aplicabila imediat dupa emiterea noului regulament daca acesta va fi intr-o forma inacceptabila. Totusi cine o va face? Ce va sustine? Ca sa nu mai vorbim de costuri.
   Pe mine ma intriga faptul ca desi subiectul este foarte important relativ putini electricieni au comentat propunerea de regulament si presupun ca mult mai putini au facut efortul de a formula propuneri pentru ANRE.
   In aceste conditii de noncombat ANRE se poate considera indreptatita sa reglementeze la buna s-a apreciere!
   SGC

 28. Selar Gheorghe Says:

  CU TOT RESPECTUL, ma numesc Selar Gheorghe din Brasov.

  Va rog sa imi trimiteti intrebarile si raspunsurile din electrotehnica, norme tehnice si legislatie, referitoare la autorizarea electricienilor gradul II A,B.
  – Cand urmeaza Brasovul la autorizare ? ( ultima a fost in 2009, ar trebui in 2014, am auzit ca in 2013 , poate ne lamuriti dumneavoastra )
  Va multumesc.

 29. Mihai Dan Says:

  Va rog sa imi trimiteti intrebarile si raspunsurile din electrotehnica, normele tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor, pentru toate gradele.
  Va multumesc

 30. mihalache cosmin Says:

  buna ziua!
  sunt absolvent de liceu in domeniul electrotehnica, lucrez in domeniu de mai bine de 7 ani, si acum as dori sa obtin o autorizatie care sa-mi permita. executarea instalatilor electrice tip ap, case, restaurante….s.a.m.d. as vrea sa stiu ce grad pot obtine ptr a-mi atinge scopul, si daca se poate v-as ruga sa-mi trimite-ti tematica concursului plus o varianta de examen, iar ceea ce faceti dumneavostra sa stiti ca ne este de mare folos.
  va multumesc aticipat!

 31. Marius Mihail Lazarescu Says:

  Buna ziua, va rog respectuos sa-mi spuneti daca mai este necesar avizul BRML pentru activitatile de montare mijloace de masurare, in speta contori electronici monofazati si trifazati. Stiti daca ANRE a emis vreun ordin referitor la acest aspect ?
  Va multumesc anticipat.

  • stoianconstantin Says:

   Eu cred ca este necesar! Nu cunosc ca ANRE sa se fi pronuntat asupra acestui aspect. O parte din probleme sunt tratate in Codul de Masurare EE

 32. valeriu antohi Says:

  Buna ziua,va rog frumos sa-mi raspundeti la intrebarea mea. Am facut studiile la Chisinau,sunt tehnician electromecanic si nu stiu cum sa procedez cu diploma…Credeti ca e suficient sa depun la dosar pentru autorizare o copie tradusa si legalizata a diplomei sau tr. sa o echivalez? Doamna de la ANRE nu mi-a dat un raspuns foarte clar…Si parca nu asi vrea sa fac cursul si sa nu fiu admis la examen din aceasta cauza.
  Va multumesc anticipat!

  • stoianconstantin Says:

   Salut Valeriu,
   Eu zic sa mergi inainte! Incearca sa dai pe net de institutia care echivaleaza diplomele si intrebi acolo. Probabil ca este o entitate din cadrul Ministerului Invatamantului. Cred ca deja exista acorduri de recunoastere reciproca a diplomelor.
   Nu pierde timpul depune doasarul cu diploma tradusa si legalizata. Intre timp de documetezi si rezolvi si problema cursului. Oricum cursul e bun si la anul iar pana atunci sigur rezolvi si cu diploma.
   Succes!
   SGC

 33. George Florin Says:

  Buna Ziua.Va rog sa-mi trimiteti prin mail intrebarile si raspunsurile din electrotehnica,norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul IV A-IV B. Va multumesc

  • stoianconstantin Says:

   Dl George,
   adresa pe care ati lasat-o nu este corecta!
   SGC

 34. ionescu traian Says:

  de ce trebuie sa dai examen din 5ani in 5ani atunci de ce nu dam si alte examene ca am terminat scoala generala…. va trebuie o taxa spuneti.

  • stoianconstantin Says:

   Salut Traian,
   Avem un articol dedicat acestui subiect unde cometariile au o vizibilitate mai mare si unde veti intalni si alte opinii: ANRE pune in discutie noul regulament de autorizare a electricienilor
   Si opinia mea este ca prima justificare reala a acestor examinari obsesive este aceea de a valorifica o sursa de finantare. Este deranjant si faptul ca s-a mers mai departe cu impunerea nejustificata a unor costuri suplimentare pentru candidatii la autorizare reglementand si a modul cum trebuie electricienii sa invete: platind un curs!
   SGC

 35. Ionescu Traian Says:

  va multumesc pentru raspuns eu zic ca ar trebui sa vizam acea legitimatie din 5 in 5 ani in cel mai rau caz cu o vizita medicala as inteleg eu.. lucrurile
  va multumec pentru intalegere

  • stoianconstantin Says:

   In noul proiet de regulament exista acesta optiune!
   Toate cele bune!
   SGC

 36. Mihaela Says:

  Buna Ziua.Va rog sa-mi trimiteti prin mail intrebarile si raspunsurile din electrotehnica,norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru toate gradele. Va multumesc

 37. Florin Says:

  Buna Seara .Am o nelamurire la intrebarea electrotehnica 202 Valoarea medie a capacităţii lineice pentru o linie electrică aeriană trifazată este ……… faţă de cea a unui cablu subteran.
  Cred ca raspunsul este „mai mica”.

 38. sava cristian Says:

  Buna ziua. Ma numesc sava cristian si vreau sa dau examen de autorizare IIB.
  va rog foarte frumos daca ma puteti ajuta cu intrebarile si raspunsurile pentru aceasta categorie sa le trimiteti la
  crystyansava@yahoo.com

 39. metodiu Says:

  buna ziua
  va rog sa mi trimite ti si mie raspunsurile pentru categoria IIIa+IIIB

 40. sanda Says:

  Buna ziua,
  Va rog sa imi trimiteti fisierele cu raspunsuri pentru gradele II-III-IV A si B pentru toate categoriile (legislatie,norme tehnice,electrotehnica)
  Multumesc!

 41. vlsral@yahoo.com Says:

  Buna ziua, va rog daca se poate sa-mi spuneti cate intrebari din legislatie, norme, electrotehnica si cate probleme s-au dat la examenul de anul trecut?Problemele de pregatit pentru anul acesta sunt doar primele 20 sau mai multe?Multumesc.

 42. bogdan Says:

  Buna Ziua.Va rog sa-mi trimiteti prin mail intrebarile si raspunsurile din electrotehnica,norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul II A + B. Va multumesc anticipat!
  chibzui.bogdan@yahoo.com

 43. bogdan Says:

  va multumesc din suflet

 44. Adrian Says:

  Buna. Va rog sa imi trimiteti pe mail respunsurile la electrotehnica, norme tehnice, legislatgie pentru grupa II-B. chiforade@yahoo.com Multumesc anticipat!

 45. CHIRITESCU EDWARD ADRIAN Says:

  Va salut cu respect !

  Mi-ati fost recomandat in legatura cu tematica examenului de autorizare ANRE sesiunea de primavara 2013 .

  A-ti putea sa ma ajutati in acest sens cu intrebarile si raspunsurile pentru gradul IIIA+ IIIB ?

  Adresa mea de e-mail este :andy_edy2002@yahoo.com .

  Va multumesc anticipat !Edward

 46. Sorana Says:

  Buna ziua.

  Apreciez tot ce faceti pe acest site pentru cei interesati.

  Va rog sa-mi trimiteti prin mail intrebarile si raspunsurile din electrotehnica,norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul II A + B.

  Va multumesc anticipat!

 47. ILIE GIRGICA Says:

  Buna ziua.
  Va rog sa-mi trimite-ti prin mail intrebarile si raspunsurile din electronica, norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor ptr. gradul IIIA+IIIB

 48. berindei george leonardo Says:

  Buna ziua.

  Apreciez tot ce faceti pe acest site pentru cei interesati.

  Va rog sa-mi trimiteti prin mail intrebarile si raspunsurile din electrotehnica,norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul II A + B.

  Va multumesc anticipat!

 49. Ovidiu Tatomir Says:

  Buna ziua,

  Am urmatoarea dilema: Sunt autorizat gradul III A+B, valabilitatea autorizatiei fiind pana in primavara lui 2014. Pentru a prelungi aceasta valabilitate, conf. noului regulament, trebuie sa urmez un curs de pregatire teoretica. Totodata, conform noului regulament de autorizare, pot (si chiar doresc) sa ma autorizez ca verificator de proiecte si responsabil tehnic cu executia. Pentru aceste doua autorizari (VP si RTE) se cere ca autorizatia de electrician sa fie valabila minim 5 ani. Intrebarile (dilemele) mele sunt:
  1. Pot, pe baza aceluiasi curs de pregatire teoretica, sa depun dosare in primavara lui 2014 pentru: prelungire valabilitate autorizatie electrician, obtinere autorizatie verificator de proiecte, obtinere autorizatie RTE, sau trebuie urmate trei cursuri separate (cursurile au aceeasi tematica si nu sunt deloc ieftine)?
  2. Pot sa ma autorizez in toamna lui 2013 ca verificator de proiecte si RTE, daca urmez cursul (sau cursurile) de pregatire teoretica?
  3. Cursurile de pregatire teoretica au valabilitate (pot face acum cursul pentru a ma autoriza la anul)?
  Multumesc anticipat.

  • stoianconstantin Says:

   Eu cred ca da!
   SGC

  • stoianconstantin Says:

   Da, pentru toate variantele!
   In alta ordine de idei, butonul raspunde este pentru a posta noi replici pt acelasi subiect. Altfel discutia nu se poate mentine grupata!
   Voi sterge ultimul Dv mesaj!
   SGC

 50. Parus Danut Says:

  Buna ziua,

  Va rog frumos cand aveti timp si daca puteti sa-mi trimiteti si mie intrebarile si problemele pt autorizare gradul IIIA + IIIB sesiunea mai-iunie 2013.

  Cu stima!

 51. Bogdan Says:

  Buna ziua,

  As avea o intrebare. Intrebarile care sunt afisate pe site-ul ANRE pentru sesiunea din 2013 sunt aceleasi care le vom primi si la examen sau vor fi altele?

  Va multumesc

  • stoianconstantin Says:

   Pana cum la examen s-au selectat intrebari si probleme din cele afisate pe site ANRE!
   SGC

 52. adrian Says:

  Va rog sa-mi trimiteti prin mail intrebarile si raspunsurile din electrotehnica,norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul II A + B.

 53. Florica Ghiorghenita Says:

  Va rog sa-mi trimiteti prin mail intrebarile si raspunsurile din electrotehnica,norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul III A + B

 54. breaza dumitru Says:

  BUNA ZIUA,

  respect deosebit pentru tot ceea ce faceti. Va adresez rugamintea de a-mi trimite intrbarile si raspunsurile pentru gradele II si III la adresa breaza.dumitru@yahoo.com

  Va foarte multumesc anticipat!

 55. Alex Says:

  Buna ziua, am un pfa de 3 ani de zile si doresc sa ma autorizez, la calificare ma incadrez la CPA1 ceea ce ma obliga sa imi dovedesc experienta de 3 ani de zile. Pot fi accepat la examen cu cursul obligatoriu si cu lucrarile executate in acesti 3 ani ? Cum se procedeaza mai exact, pentru ca din ce am citit in lege nu as avea nici-o sansa sau nu am inteles eu bine.

  Va multumesc anticipat!

  • stoianconstantin Says:

   Nu ai decat sa mergi inainte!
   SGC

  • Alex Says:

   Vreti sa spuneti ca ma pot inscrie?

  • stoianconstantin Says:

   Vreau sa spun ca daca vreti sa continuati activitatea in mod legal ar trebui sa va autorizati. Prin urmare trebuie sa va inscrieti si sa dati piept cu opiniile celor care va vor verifica dosarul!
   SGC

 56. Lavinia Enache Says:

  Buna dimineata,

  Am primit raspunsul dumneavoastra pe email prin care imi spuneti ca ce v-am rugat adica raspunsurile pt autorizare electrician gr IIB(electrotehnica,legislatie,norme tehnice) au fost trimise de dumneavoastra catre mine si alta data.Acest lucru nu a fost posibil deoarece eu am lucrat ultimii 10 ani pe calitate.Acum din pacate lucrand la o firma privata trebuie sa am aceasta autorizatizatie ca sa se poata reautoriza firma.
  Deci va rog frumos sa imi trimite-ti si mie raspunsurile daca nu va cer prea mult.

  Multumesc anticipat,
  Lavinia Enache

 57. M Oprea Says:

  Buna ziua.
  Felicitari pentru activitatea sustinuta pe care o depuneti aici, inca din 2007!
  Rugamintea mea este sa-mi trimiteti si mie raspunsurile pentru autorizare electrician gradul IIB (legislatie, norme tehnice etc) pe adresa forever.oprea@gmail.com.

  Multumesc si spor in continuare la tot ceea ce va propuneti.

 58. Brebeanu Niculina Says:

  Buna dimineata,

  Va rog daca aveti amabilitatea sa imi trimiteti si mie pentru examenul de autorizare electricieni gradul IIB intrebarile si raspunsurile la electrotehnica,legislatie si norme tehnice.

  Va multumesc anticipat,

  Brebeanu Niculina

 59. Mihai Says:

  Buna ziua. Abia ce am inceput sa ma interesez si eu despre autorizare ( vreau sa dau in toamna pentru IIA IIB), si vroiam sa va intreb, ca tot am vazut lumea ca cere intrebarile si raspunsurile, acestea sunt la fel in fiecare sesiune, fiecare an? Din toata tematica, ANRE nu mai schimba intrebarile si problemele?
  Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  • stoianconstantin Says:

   Din cand in cand se fac actualizari. Nu este nici o garantie legata de pastrarea tematicii si/sau a intrebarilor.
   SGC

 60. hasmasan Says:

  Buna seara!V-as ruga daca puteti sa-mi trimiteti si mie raspunsurile pentru electrician grad I pe e-mail hasmasana@yahoo.com.Multumesc anticipat

 61. alina Says:

  Buna ziua,va rog mult daca s-au publicat subiectele propuse pentrul anul asta imi puteti spune unde se gasesc,adresa mea de email este:mmonyca1981@yahoo.com,mai este o saptamana pana incep examenele si prietenul meu nu a gasit nimic pe internet. Multumesc mult.

  • stoianconstantin Says:

   Alina,
   roaga-l pe prietenul tau sa intre pe site ANRE: http://www.anre.ro Acolo gasesti subiectele 2013. Altfel ele sunt publicate si pe blogul meu!
   Succes!
   SGC

 62. Wexler Aleixo (@wexxler) Says:

  Buna ziua.

  Apreciez tot ce faceti pe acest site pentru cei interesati.

  Va rog sa-mi trimiteti prin mail intrebarile si raspunsurile din electrotehnica,norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul II A + B.

  Va multumesc anticipat!

 63. Rusu Vasile Says:

  Buna ziua
  Va rog sa-mi trimiteti intrebarile si raspunsurile din electrotehnica ,norme tehnice,legislatie pentru gradul II A+B
  Va multumesc anticipat ing.Rusu Vasile

 64. Budenaru Sorina Says:

  Buna ziua,

  Ma numesc Budenaru Sorina, sunt inginer electroenergetic si as dori sa-mi trimiteti intrebarile si raspunsurile din electrotehnica, norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul IV A si B, pentru sesiunea primavara 2013 pe adresa de email: sorinagabriela@gmail.com

 65. Oneata Petru-Bogdan Says:

  Buna ziua,
  Ma numesc Oneata Bogdan si as dori sa ma ajutati daca se poate cu raspunsurile la grilele pentru gradele II A+B ( Varianta 2013 sau 2012). Daca mai sustineti platforma Win-4-all as dori o invitatie pe adresa bogdantm1@yahoo.com
  Va multumesc anticipat!

 66. Badau Mircea Says:

  Buna ziua
  Va rog frumos sa imi trimiteti raspunsurile la subiectele de II-B si problemele pentru sesiunea din toamna anul acesta.
  Va multumesc.

 67. Mihai Says:

  Buna ziua. Doresc si eu raspunsurile pentru II A+B.
  Oricand aveti timp.
  Va multumesc anticipat!
  Cu respect.

 68. Tyiak Zoltan Says:

  Buna ziua
  Va rog sa-mi trimiteti prin mail intrebarile si raspunsurile din electrotehnica,norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul II A + B prin adresa mail : tyiakzoli@yahoo.com. Dau examen in noiembrie 2013 si nu gasesc intrebarile cu raspunsuri. Va multumesc anticipat pentru ajutor. Cu respect.

 69. ionita ionel Says:

  Va rog sa-mi trimiteti prin mail intrebarile si raspunsurile din electrotehnica,norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul II B
  ionitaionel@gmail.com .
  Dau examen in noiembrie 2013 si nu gasesc intrebarile cu raspunsuri. ajutor.

  Multe multumiri.

 70. ionut petre Says:

  Va ropg si eu acelasi lucru ca si precedentii,sa-mi trimiteti prin mail intrebarile si raspunsurile din electrotehnica, norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul II B

 71. Marin Ion Says:

  Buna ziua domnule Stoian,

  Va rog sa-mi trimiteti prin mail cele mai actuale intrebari si raspunsuri (chiar cele din 2013 daca se poate) din electrotehnica, norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul II A+B.

  Va multumesc anticipat.
  Multa sanatate!

 72. Bodescu Liliana Says:

  Buna seara.Va rog frumos sa-mi trimiteti daca se poate,prin mail intrebarile si raspunsurile din electrotehnica,norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul II A + B. Va multumesc anticipat! lili_bodescu@yahoo.com

 73. Ionut Fratila Says:

  Buna ziua, ma numesc Fratila Ionut si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Va rog si eu acelasi lucru ca si precedentii, sa-mi trimiteti prin mail (ionut.fratila@gmail.com) intrebarile si raspunsurile din electrotehnica, norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul III-IV A-B pentru sesiunea toamna 2013.

  Va multumesc anticipat.

 74. iulian Says:

  buna ziua, pot sa gasesc testele care sau dat in trecut pentru autorizare electricieni gradul IIA si IIB sau daca exista teste propuse? model exact ca la examen. multumesc

 75. Rusu Vasile Says:

  Domnule Stoian ,va multumesc frumos pentru raspunsurile la subiecte pentru autorizare electrice. Mi-au fost de un real ajutor.Sa va dea Dumnezeu multa sanatate.Cu stima ing. Rusu Vasile din Alba Iulia

 76. Csiki Paul Says:

  Buna seara
  Va rog sa-mi trimiteti intrebarile si raspunsurile din electrotehnica ,norme tehnice,legislatie pentru gradul II A+B
  Va multumesc anticipat sing. Csiki Paul

 77. catalin Says:

  Buna ziua Va rog sa-mi trimiteti intrebarile si raspunsurile din electrotehnica ,norme tehnice,legislatie pentru gradul II A+B
  Va multumesc anticipat . Catalin

 78. catalinn Says:

  buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu o parere, am un set de probleme rezolvate in jur de 60-70… intrebarea mea ar fi, pentru gradul II A+B ar trebui sa le parcurg pe toate??? … intreb pentru ca, am parcurs in jur de 30 de probleme si cu cat parcurg mai multe ele sunt din ce in ce mai grele. astept un raspuns …va multumesc frumos.

  • stoianconstantin Says:

   Dl Catalin,
   Va sugerez sa studiati cu atentie limitele autorizatiei pentru care va pregatiti si de aici sa faceti rationamentele necesare limitarii numarului de probleme pe care le invatati. Eu va pot spune ca nu veti primi probleme care se refera la instalatii de 110 kV!
   SGC

 79. cimpoeru mihai gabriel Says:

  buna seara.
  va rog sa imi trimite-ti si mie intrebarile pentru gradul II B ,pe adresa de e-mail gabrielcimpoeru@yahoo.com
  va multumesc.

 80. Marazan Mircea Says:

  Va rog sa-mi trimiteti prin mail (marazan2004@yahoo.com) intrebarile si raspunsurile din electrotehnica, norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul III-IV A-B pentru sesiunea toamna 2013 sau 2012.

 81. Razvan Says:

  Salutare tuturor, sunt student in ultimul an la electroenergetica as vrea sa stiu pt instalare panouri fotovoltaice trebuie sa am obligatoriu autorizatie ANRE,as avea dreptul sa lucrez prin propria firma? sau trebuie sa astept cu rabdare finalizarea studiilor si apoi autorizarea. Multumesc

  • stoianconstantin Says:

   Salut Razvan,

   Iti sugerez sa iei in considerare si varianta colaborarilor, pe proiecte, cu electricieni si/sau companii autorizare care sa iti asigure o parte de servicii care presupun existenta autorizatiilor. Cel mai grau lucru este gasirea clientilor si obtinerea comenzilor. Daca stii sa obtii comenzi restul va fi relativ simplu!
   Succes!
   SGC

 82. Dali Jozsef Says:

  Buna ziua,
  As dori daca se poate sa-mi trimiteti si mie intrebarile si raspunsurile pentru examenul de autorizare electricieni gradul II A + II B , la adresa de e-mail: dalijozsef@msn.com.

  Multumesc anticipat.

 83. Androne Aurel Says:

  Buna ziua.
  As vrea sa va intreb daca pentru reinnoire sunt nevoit sa dau examenul de autorizare electricieni gradul II A + II B,deoarece mi-a expirat in primavara.Cum trebuie sa procedez ?Daca se poate sa imi raspundeti la: adyshon_2003@yahoo.com . Va multumesc.

  • stoianconstantin Says:

   Pai daca v-a expirat in primavara cred ca va trebui sa dati din nou examen, Regula este sa te inscrii in sesiunea in care iti expira nu in urmatoarea. Dv nu va descurajati poate ca nu am dreptate! Daca reusiti sa va reinnoiti autorizatia va rog sa imi comunicati!
   Mult succes!
   SGC

 84. bogdan Says:

  Buna ziua.
  Va rog sa-mi spuneti daca pot emite buletine de verificare prize pamant, avand in vedere ca am autorizatie grad III B si firma la care lucrez este atestata tip Be+C2A.
  Cu stima,
  Bogdan

  • stoianconstantin Says:

   Nu am un raspuns clar!
   In primul rand trebuie sa cunoasteti procedure si sa aveti aparatele necesare astfel incat buletinele sa fie corecte si conforme scu situatia din teren.
   N-ar strica sa aveti si o autorizare de la BRML ca „masuratorist” prize de pamant!
   SGC

 85. Gabriel Says:

  Buna ziua!
  Urmeaza sa sustin examen in noiembrie pentru gradul II A+B si am nevoie de intrebarile si raspunsurile pentru acest grad. Multumesc mult! Cu stima!

 86. Lazar Ioana Says:

  Buna seara!
  As dori daca se poate sa-mi trimiteti si mie intrebarile si raspunsurile pentru examenul de autorizare electricieni gradul II A+ IIB
  Va multumesc anticipat . Ioana Lazar

 87. Cristi Says:

  Buna ziua!

  Va rog sa-mi trimiteţi şi mie răspunsurile pentru examenul de autorizare electricieni gradul II A+ II B. Mulţumesc anticipat!
  Cu respect!

 88. Cosmin Says:

  Buna ziua!

  Va rog sa-mi trimiteti si mie raspunsurile pentru autorizare electricieni IIa+IIb.Va multumesc.

  Cu respect, Cosmin.

 89. stefan Says:

  buna ziua! voi da examen pt autorizare anre cat 2b peste vreo luna jumate…puteti sa ma ajutati cu cateva chestionare de 30 de intrebari, pentru a-mi putea verifica cunostintele?
  Cu stima,stefan.

 90. Mihai Says:

  Buna ziua,
  As dori daca se poate sa-mi trimiteti si mie intrebarile si raspunsurile pentru examenul de autorizare electricieni gradul II A + II B , la adresa de e-mail:mihai_tod91@yahoo.com pentru examenul din toamna. Multumesc anticipat.

 91. Tataru Andrei Says:

  Buna ziua,
  As dori daca se poate sa-mi trimiteti si mie intrebarile si raspunsurile pentru examenul de autorizare electricieni gradul II A + II B , la adresa de e-mail: tataru.a.andrei@gmail.com

 92. Cosmin Says:

  Buna ziua,
  As dori daca se poate sa-mi timiteti si mie intrebarile si raspunsurile pentru examenul de autorizare electricieni gradul IIIA+ IVB, la adresa de e-mail: cosmin.luncan@yahoo.com
  Va multumesc anticipat

 93. Sandu Paul Says:

  Buna seara!
  As dori daca se poate sa-mi trimiteti si mie intrebarile si raspunsurile pentru examenul de autorizare electricieni gradele II A + II B.
  Va multumesc anticipat.

 94. Superinstalelectric Marius Says:

  Buna ziua !
  As dori daca este posibil sa-mi trimiteti intrebarile si raspunsurile pentru examenul de autorizare electricieni IIA +II B electrotehnica,norme tehnice si legislatie la adresa sup3rinstalelectric@yahoo.es
  Va multumesc! Un salut calduros!

 95. Sandu Paul Says:

  Vă mulţumesc mult pentru răspunsuri, au fost de un real ajutor, altminteri n-aş fi avut timpul să trec prin toată bibliografia.

  Toată stima pentru munca depusă şi pentru bunăvoinţa de a lăsa şi pe alţii să se „lumineze”.

  Multă sănătate!

 96. Baibarac Trifon Says:

  Buna ziua domnule Stoian, si La Multi Ani in Noul An

  Va rog sa-mi trimiteti prin mail cele mai actuale intrebari si raspunsuri (chiar cele din 2013 daca se poate) din electrotehnica, norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul II A+B.

  Va multumesc anticipat.
  Multa sanatate adresa baibarac_fane@yahoo.com

 97. emanuel popa Says:

  Buna ziua,
  Va rog sa imi trimiteti raspunsurile la intrebarile de electrotehnica, legislatie si norme tehnice gradele IVA+B.
  Multumesc foarte mult.

 98. Pop Alexandru Says:

  Buna ziua !

  As dori daca este posibil sa-mi trimiteti intrebarile si raspunsurile pentru examenul de autorizare electricieni IIA +II B electrotehnica,norme tehnice si legislatie la adresa alexandru_pop90@yahoo.com

  Va multumesc!

 99. mihai dan Says:

  buna ziua
  as dori dac este posibil sa-mi trimiteti intrebarile si raspunsurile pt examenul de autorizare electricieni IIB electrotehnica norme tehnice si legislatie la adresa mihai_claudia2000@yahoo.com

  Va multumesc

 100. lefter mihai Says:

  Buna ziua!

  Imi puteti trimite, va rog, ultima varianta a grilelor pt norme tehnice, electrotehnica si legislatie precum si problemele rezolvate? M-am inscris pt 3A+3B. Din lista de probleme, care sunt pt 3A/3B?
  mihailefter2002@yahoo.com

  Va multumesc mult!

 101. Voicu Florian Says:

  Buna ziua, m-am inscris pentru gradul 2A+2B, puteti sa imi trimiteti grilele pentru norme tehnice, electrotehnica si legislatie. voicu_florian@yahoo.com
  Va multumesc .

 102. Mihoci andrei Says:

  Buna ziua,va rog sa mi trimiteți daca puteți întrebările si răspunsurile din electrotehnica

 103. Emil Says:

  Va rog sa imi trimiteti intrebarile si raspunsurile din electrotehnica, normele tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor, pentru gradul IIB
  Va multumesc.
  lilisanica@yahoo.com

  Asanica Emil

 104. Kis Levente Says:

  Buna ziua,
  As dori daca se poate sa-mi timiteti si mie intrebarile si raspunsurile pentru examenul de autorizare electricieni gradul IIIA+ IIIB, la adresa de e-mail: noky_lew@yahoo.com
  Va multumesc anticipat

 105. Reisz Attila Says:

  Buna Ziua

  daca aveti posibilitate va rog sa-mi trimiteti subiectele rezolvate, chiar daca nu au fost acualizate din 2012

  Multumesc
  Cu stima
  Reisz Attila

 106. Iulia Says:

  Buna ziua, Domnule Constantin,

  Felicitari pentru tot ceea ce faceti!
  Puteti sa imi trimiteti si mie raspunsurile pentru intrebarile din legislatie toate gradele, electrotehnica si norme tehnice?

  Multumesc anticipat!

 107. Octavian Mangher Says:

  Buna ziua,
  Va rog, daca se poate, sa-mi trimiteti raspunsurile la subiectele pt. examenul de autorizare electricieni toamna 2015 (gr.IVA+B)(norme tehnice, legislatie, electrotehnica si probleme)
  Va multumesc.

 108. Maria Says:

  Buna ziua,
  -Dl Stoian,am o mare rugaminte la dvs ,sotul meu trebuia sa participe anul trecut la examenul din iarna care se preconiza ca va fi pe 06-dec-2015,si nu a fost anuntat la timp sa mearga la examinare pt ca autorizatia anre a expirat.
  -Astazi am intrat pe site-ul anre si am vazut ca s-au facut deja inscrierea candidatilor din 25-01-2016 pana pe 05-02-2016
  -Dumnealui lucreaza la o societate in Constanta,personalul de la birouri nu si-a facut datoria de a verifica pe site-ul ANRE,se mai poate face acum o derogare pt trei persoane sa participe la examenul din primavara din 01-04-2016–24-04-2016.
  -Sincer ,imi pare rau,daca apare absent a doua oara ,pe lista la ANRE !!!
  -Multumesc anticipat,

  • stoianconstantin Says:

   Dna Maria,
   nu stiu ce sa va spun! Va rog sa va adresati direct ANRE. Ma gandesc ca ar putea sa manifeste intelegerea necesara!
   Succes!

 109. Lascu George Says:

  Va rog frumos sa imi trimiteti intrebarile si raspunsurile pentru electrotehnica, precum si pentru normele tehnice – legislatie referitoare la autorizarea electricienilor pentru gradul IIB
  Va multumesc frumos.

  • stoianconstantin Says:

   Va rog sa verificati adresa de email. V-am transmis raspunurile dar se pare ca adresa de email este gresita!
   sgc

 110. Lascu George Says:

  Va multumesc stimate domnule Stoian, atat pentru promptitudine cat mai ales pentru disponibilitate si amabilitatea de care dati dovada.
  Va doresc intoarse gesturile acestea, pe care evident le faceti total dezinteresat, la de zeci de ori mai pe masura lor in cele mai potrivite momente in care ati avea nevoie de asa ceva.

  Cu deosebit respect,
  George

 111. Marius Aurel Says:

  Buna ziua ,Domnule Constantin!
  As dori daca este posibil sa-mi trimiteti intrebarile si raspunsurile electrotehnica,norme tehnice si legislatie pentru gradul de autorizare IIA+B .
  Va multumesc ! Va salut!
  fabianno1981@yahoo.ca

 112. Bartic Petrica Says:

  Buna ziua Dle Constantin

  As dori, daca este posibil, intrebarile si raspunsurile, problemele rezolvate pentru gradul de autoizare IVA+IVB. Va multumesc!

 113. Cardos Emanuel Says:

  Domule Stoian, va multumesc pentru tot ceea ce faceti pentru noi.
  Dau examenul saptamana viitoare. Am invatat problemele pana la nr 45. Sa le invat pana la numarul 66?
  Va multumesc anticipat pentru tot
  Tin sa mentionez ca dau pentru gr IIA+IIB.

  • stoianconstantin Says:

   Cred ca pt gradul II ajumge!
   Bafta!
   SGC

  • Cardos Emanuel Says:

   Va multumesc, in orice caz daca voi mai apuca o sa mai invat cateva probleme.
   Va multumesc inca o data pentru efortul pe care il depuneti.

 114. Coculescu Stelian Says:

  Buna ziua ,Domnule Stoian!
  Va rog sa-mi trimiteti intrebarile si raspunsurile pentru electrotehnica,norme tehnice si legislatie pentru gradul de autorizare I si II.
  Va multumesc anticipat!

 115. Pirvan Says:

  Buna ziua,

  Va rog sa-mi trimiteti si mie intrebarile si raspunsurile pentru electrotehnica,norme tehnice si legislatie pentru gradul II.

  Va multumesc anticipat.
  Adresa:pirvan_stefania@yahoo.com

 116. Daia Marius Says:

  Buna ziua,
  Ma numesc Daia Marius, sunt inginer Instalatii in Timisoara si va rog sa-mi trimiteti intrebarile si raspunsurile din electrotehnica, norme tehnice si legislatie referitoare la autorizarea electricienilor si daca este posibil, problemele rezolvate pentru gradul de autorizare IIA + IIB, pe adresa de email: daiamarius@yahoo.com Va multumesc!

  • stoianconstantin Says:

   Aveti raspunsurile la intrebari pe email. Rezolvarile problemelor sunt pe blog!
   Succes!

 117. Marian Coanda Says:

  Buna ziua,
  Ma numesc Coanda Marian , sunt inginer in Brasov so va rog daca se poate sa ma ajutati cu intrebarile si raspunsurile pentru examenul IIA si IIB.
  Va multumesc frumos!

 118. Delia Says:

  Buna ziua,

  Va rog sa-mi trimiteti si mie intrebarile si raspunsurile pentru electrotehnica,norme tehnice si legislatie pentru gradul II.

  Va multumesc anticipat.
  E-mail: daliadelya@yahoo.com

 119. Adrian Says:

  Buna ziua,

  Va rog sa-mi trimiteti si mie intrebarile si raspunsurile pentru electrotehnica,norme tehnice si legislatie pentru gradul IIIA!!!

  Va multumesc anticipat.
  nan_lucian@yahoo.com

 120. Teo Cozma Says:

  Buna ziua,

  Va rog sa-mi trimiteti si mie intrebarile si raspunsurile pentru electrotehnica,norme tehnice si legislatie pentru gradul IIA+IIB!! Va multumesc.teodorcozma1990@yahoo.com

 121. Teo Cozma Says:

  nu am primit nimic domnul Stoian,adresa de email este teodorcozma1990@yahoo.com Multumesc

  • stoianconstantin Says:

   Incercati pe emailul pe care l-ati lasat in formularul de comentariu TED for EVER!!
   SGC

 122. Tudorache Cosmin Says:

  Buna seara,ma numesc Tudorache Cosmin,si va rog sa-mi trimiteti si mie intrebarile si raspunsurile la varianta din august 2016.

 123. Florin Negrilă Says:

  Suntem 5 colegi de serviciu şi încercăm să ne autorizăm ANRE, aşa că ne-ar prinde foarte bine ultimele rezolvări pe care le aveţi dumneavoastră pentru gradele de autorizare I, IIA, IIB, IIIA, IIIB. Vă mulţumesc în numele tuturor! Fl.Negrila

 124. surdu Says:

  buna ziua …va rog sa imi trimiteti si mie ultimele intrebari si rspunsuri pentru autorizare gradul i…Va multumesc…adresa de email : surdu_bogdan@yahoo.com

 125. Nicolae Borca Says:

  Va salut, sunt incantat sa vad ca mentineti activitatea si blogul calde.

  Sanatate si numai de bine.

  Borca Nicolae,
  Timisoara.

 126. Viorel Antohe Says:

  Buna ziua,

  Va rog sa-mi trimiteti si mie intrebarile si raspunsurile pentru electrotehnica,norme tehnice si legislatie pentru gradul IIA+IIB!! Va multumesc foarte mult, anticipat.
  antohe_viorel@yahoo.com

 127. Remus Marcu Says:

  Buna ziua, as dori daca este posibil sa-mi trimiteti intrebarile si raspunsurile din norme tehnice, legislatie si electrotehnica pentru examenul de autorizare gradul IIB.
  Cu stima, Remus Marcu
  remusmarcu@hotmail.com

 128. Gheorghe Ionita Says:

  Buna seara,as dori intrebarile si raspunsurile de electrotehnica ptr.gradul llB. Cu stima si recunostinta,Gheorghe Ionita

 129. valentin ciurea Says:

  Buna ziua,
  ce problema s-a dat la examenul de autorizare electricieni de la Bucuresti, IIIB, din toamna 2017?

 130. Nefiru florin Says:

  Asi dori dacă se poate pentru gr2b sa ma ajutatiti sa i-au ecamenul pe5 mai să-mi dati chestionare de lucru si să-le pot si verifica rezolvarea. Va multumesc

 131. Silviu Says:

  Buna ziua, va rog sa-mi trimiteti si mie intrebarile si raspunsurile din norme tehnice, legislatie si electrotehnica pentru examenul de autorizare gradul IIIA+IIIB.
  Multumesc.

 132. Becheru Liviu Says:

  Buna ziua ,va rog daca se poate pt gradele IIA si IIIB.
  Multumesc

 133. Val Gheorghe Says:

  Va salut, v-as ruga sa-mi trimiteti si mie intrebarile si raspunsurile din pentru examenul de autorizare gradul IIA si IIB.
  Cu stima!

 134. Pirlog Dumitru Says:

  Buna ziua,va rog tare mult sa-mi trimiteti si mie intrebarile si raspunsurile pentru electrotehnica,norme tehnice si legislatie pentru gradul IIIA-IIIB.
  Va multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: