Programul sesiunii de autorizare electricieni Primavara 2011


    ANUNT
In conformitate cu art. 29 si 31 din “Regulamentul pentru autorizarea electricienilor  care proiecteaza, executa, verifica si exploateaza instalatii electrice din sistemul electroenergetic 
ANRE organizeaza, in perioada 07.02.2011 – 27.05.2011,  sesiunea de Primavara 2011 a examenului de autorizare a electricienilor care proiecteaza/ executa instalatii electrice racordate la SEN
 
Programul de organizare si desfasurare:

 

10  ianuarie – 2011 Publicarea anuntului
07 februarie 18  februarie -2011 Inscrierea candidatilor
18  februarie -2011 (data postei) Termen final de inscriere la examen
18 martie-2011 Nominalizarea centrului de examinare
25  martie -2011 Publicarea:
  a)  listei tuturor candidatilor (solicitanti care indeplinesc  / care nu indeplinesc  conditiile prevazute in Regulament pentru a participa la examen), cu indicarea motivelor de neindeplinire, unde este cazul si cu precizarea centrului in care vor sustine examenul;
b)  listei solicitantilor care nu au facut dovada platii.
28 martie – 01aprilie -2011 Completarea dosarelor (dupa caz)
04 aprilie -2011 Publicarea listei finale a tuturor candidatilor (solicitanti care indeplinesc  / care nu indeplinesc  conditiile prevazute in Regulament pentru a participa la examen), cu indicarea motivelor de neindeplinire, unde este cazul si cu precizarea centrului si a seriei in care vor sustine examenul
08 aprilie 08  mai – 2011 Desfasurarea examenelor de autorizare
13 mai – 2011* Publicarea rezultatelor examenelor pe pagina de internet
19 mai – 2011* Data limita pentru inregistrarea contestatiilor
03 iunie – 2011* Rezultatele analizarii contestatiilor
       

Nota: In functie de datele de desfasurare a examenelor de autorizare, randurile notate cu  * pot fi modificate, avand in vedere data de desfasurare a ultimului examen de autorizare, in conformitate cu prevederile art. 54, 55 si 57 din Regulament.

 


Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

39 răspunsuri to “Programul sesiunii de autorizare electricieni Primavara 2011”

 1. Ionita Alexandru Says:

  Buna ziua , am si eu o intrebare in legatura cu grilele si probleme pentru sesiunea din primavara asta pentru gradul II , unde le pot gasi pe acest site si daca s-au schimbat din primavara anului 2010.
  Va multumesc pentru atentia acordata !

  • stoianconstantin Says:

   Salut Alexandru,
   Intre pe pagina aa_autorizare electricieni. Vei gasi informatile cautate. Din cate av vazut eu grilele nu s-au schimbat!
   Succes!
   SGC

 2. toth csaba Says:

  am o intrebare;vreau sa ma inscriu la un curs de pregatire teoretica pentru autorizarea electricienilor,dar eu nu sunt electrician ci electromecanic.Daca absolvez acest curs o sa pot lucra ca electrician ?

 3. Gligor Vasile vasile Says:

  va salut. daca se poate sa-mi raspunda cineva la o intrebare. in anul 1994 am obtinut autorizatia provizorie grad 1 dupa care in ’96 provizorie grad II, iar in ’99 definitiva grad II. Din 2002 dupa ce am absolvit facultatea de Stiinte Economice, m-am dedicat acestei meserii, cea de electrician practicand-o ocazional ( un an , in 2006 am lucrat electrician cu contract de munca in Spania). din pacate nu am mai vizat carnetul din 2001 si acum doresc sa-mi deschid o firma cu profil si mi-ar fi de mare folos autorizatia. Se mai poate viza carnetul sau e nevoie de alt examen cu toate conditiile de inscriere si participare la examen? Va multumesc!

 4. Gligor Vasile vasile Says:

  Va multumesc domnul Stoian.
  Toata stima pentru promptitudinea cu care ne raspundeti.
  Cu deosebita consideratie, GVV.

 5. cristi Says:

  buna ziua.am terminat liceul metalurgic din tulcea in 1996 cu specializarea „automatist exploatare intretinere in industria metalurgica” de atunci am lucrat ca si electrician sau electrician pram ,dovedit prin carnetul de munca.acum vad ca trebuie la inscriere si un certificat teoretic de pregatire profesionala..nu stiu cum si unde pot face acesta cursuri.va rog sa ma ajutati cu nume sau telefon….multumesc

 6. george Says:

  buna ziua. daca am lucrat si la proiectarea de instalatii in cadrul firmelor unde am lucrat , pot cere si II A ? nu mai pot lua legatura cu nimeni de acolo . sau pot cere analizarea situatiei ? ca ati amintit ce mai sus dar nu sctiu cum se face.menrtionez ca am lasat deja dosarul dar nu am platit suma pt ca nu se hotarase inca .multumesc!

  • stoianconstantin Says:

   George,
   Eu te sfatuiesc sa dai un telefon la ANRE si sa te sfatuiesti cu oamenii cere iti si vor studia dosarul. Altfel daca iti trebuie si IIA atunci mergi inainte! Scrii lucrarile la care ai asigurat proiectarea si ar trebui sa fie OK!
   Succes!
   SGC

 7. DORU LUPASCU Says:

  am obtinut atestat III A+B la data de 13.04.2006 .Deoarece nu am avut lucrari pentru III A+B m-am inscris doar pentru reautorizare II A+B.
  Am facut bine ?

  • stoianconstantin Says:

   probabil ca nu! Dar daca nu ai nevoie de gradul III in urmatorii 5 ani nu mai conteaza!
   SGC

 8. zaplaic g. Says:

  am trimis, in termen, dosarele. Cum aflam daca sunt complete?

  • stoianconstantin Says:

   urmarind http://www.anre.ro. Se va publica analiza cererilor cu observatii acolo unde sunt probleme. Ai putea si intreba la ANRE telefonic.
   Succes!
   SGC

 9. Popescu Diana Says:

  Buna ziua,
  as dori sa va pun cateva intrebari:
  1. pentru examenul de autorizare IIA, problemele propuse pentru examen sunt cele pana la 1KV, dar as dori sa va intreb despre problemele 28, 29, unde este vorba despre un post trafo 6/0,4 kV daca sunt pentru gradul II sau gradul III?
  Altfel spus, pentru gradul II problemele sunt de la 1 la 26 (fara 25) sau pana la 29 (fara 25, 27)?
  2.La intrebarea 125 din Norme tehnice dupa normativul PE106 sunt 2 raspunsuri corecte: Pentru construcţia LEA j.t. utilizarea conductoarelor din oţel-aluminiu sau aliaje de aluminiu, neizolate:
  -este admisă în zonele de amplasament I (câmpii, dealuri, litoralul mării sau al lacurilor, amplasamente cu obstacole mai mici de 10 m)
  -este admisă pentru lucrări de reparaţii, în baza unor justificări tehnico-economice
  3. La intrebarea 140 (193) Legislatie, dupa Legea energiei electrice 13/2007 sunt 2 raspunsuri corecte: ANRE – Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei este abilitată prin lege cu următoarele competenţe:
  -Aprobă reglementări tehnice şi comerciale obligatorii pentru operatorii economici din sectorul energiei
  -Stabileşte metodologia de urmărire şi control în vederea respectării de către operatorii economici a sistemului de preţuri şi tarife la energia electrică
  4. In momentul cand am depus dosarul pentru autorizare cel tarziu 18.02.2011 tariful afisat pe internet era de 198 lei pt un grad iar acum s-a modificat fiind 210 lei dar data in care s-a stabilit tariful a fost 4.03.2011, deci dupa incetarea depunerii dosarelor.Care este tariful care trebuia achitat ?
  Multumesc pentru raspunsuri.

  • stoianconstantin Says:

   Salut Diana,
   probleme ridicate de tine sunt tratate in cometarii la articolele legate de pregatirea examenului. In esenta da sunt in bibliografia gradului 2 si intrebari cu 2 raspunsuri corecte. Se spera ca nu vor fi date la examen!
   Fiecare isi face propria delimitare a intrebarilor pe grade!
   ANRE va comunica pe site propriu daca mai cere bani suplimentari!
   SGC

 10. Popescu Diana Says:

  Multumesc pentru promptitudine!
  Legat de prima intrebare problema cu trafo puteti sa-mi recomandati un site unde gasesc raspunsul, pentru ca eu nu am gasit?
  Multumesc.

 11. Sebastian Says:

  Am si eu o intrebare .Cand se va desfasura examenul ?? Deoarece mai sus sunt doua date.

 12. Claudiu Says:

  Buna ziua, am si eu o intrebare, pe site’ul ANRE scrie ca pe 25 martie se afisaza lista candidatilor care indeplindesc sau nu conditiile prevazute in regulament pentru a participa la examen, dar a trecut o saptamana de atunci si nu s-a afisat nimic si nu stiu daca dosarul meu e complet sau nu.Cum pot afla dak e complet dosarul, daca sunt pe lista sau nu?Va multumesc.

 13. Adrian Says:

  Buna ziua,
  aveti idee de ce in subiectele pt gradul 2 descarcate de pe site-ul ANRE (se pot descarca doar cele pt gr.2) apar intrebari cu 2 variante corecte de raspuns, lucru care se poate observa si pe site-ul dvs in pagina cu raspunsuri?

  • stoianconstantin Says:

   Salut Adrian,
   E deja clasica intrebarea. La fiecare sesiune cineva descopera intrebarile cu 2 raspunsuri. Eu cred ca sunt scapari care sper ca nu se vor regasi pe foaia de examen.
   Daca ar fi sa fac o speculatie cred ca daca scapa pe foaia de examinare atunci ar trebui sa valideze oricare din raspunsurile corecte ar fi validate. Asta pt a respecta regula enuntata de ANRE.
   SGC

 14. cristian Says:

  buna ziua. rog pe cineva care a facut acele cursuri de pregetire teoretica sa scrie sau sa ne dea si noua informatii despre ce s-a discutat si ce probleme s-au rezolvat…..sunt curios despre cum se desfasoara acele cursuri si ce anume se face acolo de sunt asa de scumpe…….

 15. Sorin Stanciu Says:

  Am picat sesiunea din primavara 2011( 09.04.2011).Vroiam sa stiu daca mai pot sustine un examen in toamna ptr. autorizare.

 16. Roman Alexe Says:

  Buna seara. As dori si eu sa stiu cand as putea sa dau examenul pentru obtinerea autorizatie de electrician?

  • stoianconstantin Says:

   Salut Alexe,
   Vezi cam cand au fost programate in anii anteriori sesiunile de Toamna. Pe site http://www.anre.ro programul se publica prin iulie-august
   Trebuie sa urmaresti periodic site ANRE
   SGC

 17. Steliana Says:

  Buna ziua!
  Am o intrebare:Cand are loc a doua sesiune?
  Va multumesc!

 18. VALENTIN PLESCA Says:

  Bun ziua,am si eu nevoie de un sfat, poate sunteti in masure sa-mi dati o idee in ceea ce priveste reintegrarea mea in societate aici in Romania. am o experienta de 10 ani in domeniul electric, lucrind ca electrician in Grecia dar diploma de calificare am obtinut-o abia anul trecut cu examen. am permis de electrotecnician categoria A si nu prea stiu ce asi putea face sa-mi pot practica meseria si poate sa-mi deschid o societate PF?!? sau ceva din care sa traiesc si eu deoarece m-am reintors in tara si nu am de gind sa mai plec in alta parte.

  • stoianconstantin Says:

   Salut Valentin,
   In principiu un PFA e o idee buna. Problema este ca suntem intr-un context economic precar si atat locurile de munca cat si cerea de servicii sunt reduse. Cu noroc poti insa reusi!
   Activitatea in domeniul instalatiilor electrice intra sub incidenta ANRE. Persoanele fizice se autorizeaza inr persoanele juridice se atesteaza de catre ANRE. Detalii pe http://www.anre.ro si partial pe blog.
   Autoriztiile si atestatele costa dar nu garanteaza nici locuri de munca nici piata pentru serviciile oferite si nici protectie impotriva evazionistilor.
   Cred ca realmente viata e grea si in tara.
   Mult noroc in tot ceea ce vei intreprinde.
   SGC

 19. Dragusan Sorin Says:

  Buna ziua !
  Sunt absolvent al scolii profesionale cu profilul electrician intretinere si reparatii instalatii si echipamente electrice . Am lucrat pana in prezent ca electrician in incinta a doua firme cu diverse profile de lucru si nu mi s-a cerut aceasta autorizatie ANRE . In prezent doresc sa ma angajez la o firma de constructii civile si mi-au cerut aceasta autorizatie . Cum sa procedez s-o obtin?

  • stoianconstantin Says:

   Salut Sorin,
   Ai pe blog o pagina dedicata autorizarii care contine link-uri catre subiecte si reglementari. Exista si un regulament de autorizare.
   Sunt sigur ca te vei descurca si vei gasi toate informatiile necesare.
   Sursa primara http://www.anre.ro
   Mai vb la nevoie. In acest caz sa utilizezi butonul „raspunde” de langa numele tau
   Succes!
   SGC

 20. Dragusan Sorin Says:

  Multumesc . Cand este urmatorul examen?

 21. Constantin Marcu Says:

  ..bine v-am gasit , as dorii sa aflu care sunt actele necesare inscrierii la examenul ptr autorizare electricieni , si daca am liceul teoretic , diploma de bac , apoi am optinut o calificare in domeniu , in urma unui curs , pot sustine examenul sau trebuie neaparat un liceu sau scoala profesionala de profil ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: