Programul sesiunii de autorizare electricieni Primavara 2010


Examen primavara 2010    « inapoi

ANUNT
 In conformitate cu art. 29 si 31 din “Regulamentul pentru autorizarea electricienilor  care proiecteaza, executa, verifica si exploateaza instalatii electrice din sistemul electroenergetic

 

 

20 ianuarie 2010 Publicarea anuntului
15 – februarie -2010 26 – februarie -2010 Inscrierea candidatilor
26 – februarie -2010 (data postei) Termen final de inscriere la examen
19-martie-2010 Nominalizarea centrelor de examinare
26-martie-2010 Publicarea:
  a)  listei candidatilor (solicitati care indeplinesc conditiile prevazute in Regulament pentru a participa la examen), cu precizarea centrului in care vor sustine examenul;
b)  listei solicitantilor care nu indeplinesc conditiile prevazute in Regulament pentru a participa la examen, cu indicarea motivelor de neindeplinire.
29-martie-2010 – 02-aprilie-2010 Completarea dosarelor (dupa caz)
05-aprilie-2010 Publicarea listelor finale:
  a) listei finale a candidatilor
b) listei finale a solicitantilor care nu indeplinesc conditiile prevazute in Regulament pentru a participa la examen
12 – aprilie –2010 9 –mai –2010 Desfasurarea examenelor de autorizare
11-mai-2009 Publicarea rezultatelor examenelor pe pagina de internet (in functie de data desfasurarii examenelor in fiecare centru)
14-mai-2010 Data limita pentru inregistrarea contestatiilor
21-mai-2010 Rezultatele analizarii contestatiilor
       

 

ANRE organizeaza, in perioada 15.02.2010 – 21.05.2010,  sesiunea de Primavara 2010 a examenului de autorizare a electricienilor care proiecteaza/ executa instalatii electrice racordate la SEN
 
Programul de organizare si desfasurare:

Etichete: , , , , , , , ,

31 răspunsuri to “Programul sesiunii de autorizare electricieni Primavara 2010”

 1. Palcau Stelian Says:

  doresc sa sustin examen de autorizare desi acum sunt somer,am fost autorizat pina la 1 iulie 2008.

 2. stoianconstantin Says:

  Salut Stelian,

  Sunt convins ca nu vei avea probleme cu admiterea cererii de reautorizare.
  Succes!
  SGC

 3. Adrian P Says:

  Hello! Inainte de toate, vreau sa va felicit pentru altruismul de care dati dovada! Eu am terminat Facultatea de Energetica in 2008 si vreau sa imi iau autorizatia ANRE Grad IIA+B! M-am informat pe site-ul ANRE ca a ma putea inscrie printre altele imi trebuie si acel curs teoretic pregatitor pentru autorizarea electricienilor! E musai sa il fac? Eu nu lucrez in domeniu, insa vreau sa imi iau aceasta autorizatie! Se poate daca nu am decat facultatea la activ sa ma pot autoriza pentru gradele sus-mentionate? Va multumesc frumos si va urez numai succese!

 4. stoianconstantin Says:

  Salut Adrian,
  Cred ca ar trebui sa citeti Ordinul ANRE 90/2009. Regulamentul de autorizare a electricienilor pe blog sau pe site http://www.anre.ro Dupa ce il citeti mai vorbim!
  SGC

 5. Adrian P Says:

  Ok, am citit: conform Cap. VI Sectiunea 1 – Art. 17, la prima atestare trebuie curs de pregatire teoretica, Art. 24 – ma incadrez la CPA6 (momentan urmez cursurile unui master in domeniul energetic dar nu vad unde ma pot incadra si cu asta avand in vedere ca mai am pana la dizertatie!?!) iar conform Art.25 ca numai in calitate de angajat al unui operator economic atestat sau daca sunt PFA, interprindere individuala sau interprindere familiala pot depune dorasul pt. atestare! Deci, sa inteleg ca trebuie sa ma angajez in domeniu ca sa pot da acest examen??? 🙂 O seara frumoasa!

 6. stoianconstantin Says:

  Salut Adrian,
  In ceea ce ma priveste eu nu as putea decat sa replic text de regulament. Interpretarile/derogarile le poate da ANRE!
  Ma si feresc sa dau interpretari proprii care ar putea pune oamenii pe piste false. Prin urmare te indrum sa contactezi direct ANRE si dupa ce obtii un raspuns care nu deriva direct din regulament poti sa il impartasesti pe blog pentru uzul altor colegi care se pot afla in situatii asemanatoare.
  Succes!
  SGC

 7. Boldea Silviu Says:

  La ce sediu se pot depune dosarele pentru autorizari ANRE in judetul Timis?

 8. stoianconstantin Says:

  Salut Silviu,
  ANRE nu are sedii in Tm Le trimiti prin posta la sediul din Bucuresti vezi adesa pe site http://www.anre.ro Examenul este posibil insa sa se tina la Tm
  Succes!
  SGC

 9. eujenie Says:

  buna ziua!! va rog sa ma ajutati cu niste informatii, daca se poate: tatal meu trebuie sa-si ia autorizatia de electrician intretinere, si nu am gasit ce trebuie sa invete ptr acest examen. precizez ca are 30 ani vechime in aceasta meserie. sper sa ma puteti ajuta cu ceva materiale de studiu… multumesc anticipat, toate bune!

 10. stoianconstantin Says:

  Salut Eujenie,
  Da clik pe fotografia din antelut paginii si ajungi pa pagina introductiva. Ai in meniul lateral „butonul” aa_autorizare electricieni De acolo te descurci. Informatia primara o gasesti pe site http://www.anre.ro
  Inainte de toate trebuie citit Ordinul ANRE 90/2009 Regulamentul de autorizare al alectricienilor ca sa va lamuriti daca intredevar acest tip de autorizare il doriti.
  Succes!
  SGC

 11. Constantin Says:

  Buna ziua. Doresc sa sustin examen de autorizare pentru electricieni gradul 2B. Nu pot trimite documentele mentionate in Regulament pentru ca situatia mea este particulara. Sunt cadru militar si nu am carte de munca, iar calificarea se poate face prin echivalarea functiei militare cu cea civila.
  Intentionez sa va trimit un model de dosar pentru a va exprima o opinie in privinta modului de intocmire. Orice sugestie ar fi de ajutor. Va solicit pentru aceasta adresa de mail pentru a va putea trimite conceptia mea privind intocmirea dosarului.
  Multumesc anticipat.

 12. Constantin Says:

  Buna ziua. Doresc sa sustin examen de autorizare pentru electricieni gradul 2B. Nu pot trimite documentele mentionate in Regulament pentru ca situatia mea este particulara. Sunt cadru militar si nu am carte de munca, iar calificarea se poate face prin echivalarea functiei militare cu cea civila.
  Intentionez sa va trimit un model de dosar pentru a va exprima o opinie in privinta modului de intocmire. Orice sugestie ar fi de ajutor. Va solicit pentru aceasta adresa de mail pentru a va putea trimite atasat conceptia mea privind intocmirea dosarului.
  Multumesc anticipat.

 13. Gicutza Says:

  Sunt in aceeasi situatie ca si Adrian P si intr-adevar cer acel curs de pregatire teoretica, adevavarul ca tocmai asta ne lipsea dupa 9 ani de scoala in domeniul energeti/electric. Se pare ca nu ne`a folosit la nimic atat timp cat nu`s platite :|. M-am interesat cat costa cursul…400Ron si poate se amortizeaza usor pentru un angajator, dar nu si pentru mine, ca nu am resursele financiare necesare si nu le vad rostul. Mi-a taiat tot entuziasmul sincer de a face ceva.

 14. stoianconstantin Says:

  Constantin,
  Te caut pe email!
  SGC

 15. stoianconstantin Says:

  Gicutza,
  E OK daca protestezi aici. Rubrica cu siguranta e citita de „ANRE” insa pt a avea efect trebuie protestat cu decenta si pe site ANRE. Eu cred ca 2000 2500 de proteste ar putea insemna ceva!
  SGC

 16. Belluci Says:

  Incepand din 3 ianuarie 2010, urmaresc aproape zi de zi site-ul ANRE-ului,pentru a gasi informatii despre autorizari de electricieni.Am ramas uimit cand am vazut ca din acele „multe „, Universitati si societati comerciale (cum a fost anuntat la data de 02.02.2010), au fost alese in total 3 universitati.Doua din Bucuresti si unu din Baia Mare.Oare restul universitatilor cu profile energoenergetice din tara de ce nu au fost agreate?La urma urmei este numai un curs de pregatire.Oare profesorii din acele universitati nu sunt capabili sa prezinte un curs ?
  Suntem 3 persoane care vrem sa dam examenul, la care termenul de predare a cererii era 26.02.2010.Cum sa trimiti cererea,daca nu sti unde poti sa faci cursul?Sa stai in Bucuresti o saptamana la hotel, te costa o avere.Am sperat pana in ultima zi ca se va intampla o schimbare.Asa, am scapat examenul de primavara, desi in regulament este specificat ca ultima zi de inregistrare este cu 30 de zile inainte de data desfasurarii examenului art.31.2,deci normal ar fi 12 martie ultima zi de inregistrare.
  Facand comparatii cu alte meserii, ar fi inca multe alte intrebari si commentarii despre importanta autorizarii de electrician executant (si nu ca proiectant).In situatia economico-sociala actuala eu o vad ca o piedica in exercitarea acestei meserii, pentru electricienii din teritoriu, care au ramas fara loc de munca.

 17. stoianconstantin Says:

  Salut Belluci,
  De acord cu tine. Si eu cred ca prevederea legata de obligativitatea urmarii cursului este cam neinspirata. Oricum cel putin in acest an in mod evident sunt pre putine unitati care sunt „acceptate” de ANRE sa tina cursuri. Ce s-ar fi intamplat daca nu se inscria niciun un agent ec sa faca cursuri?
  Aspectele legate de costuri in mod evident sunt reale!
  Te sfatuiesc sa abordezi subiectul si pe site http://www.anre.ro pt ca doar pe blog este posibil sa nu produca prea multe efecte.
  SGC

 18. V.Cristian Says:

  Buna ziua m-am inscris pentru examenul de autorizare pentru sesiunea de primavara gr.II A-B si nu gasesc din tematica data pe site-ul ANRE urmatoarele :
  1.HG nr. 90 din 23.01.2008, publicat în Monitorul Oficial al României Partea I, nr. 109 din. 12.02.2008
  2.Ordinul ANRE nr. 38/ 2007, publicat în Monitorul Oficial al României Partea I, nr. 751 din. 06.11.2007
  3. PE 155/1992
  Daca ma puteti ajuta macar cu niste link-uri utile sa le caut eu …
  Va multumesc,

 19. stoianconstantin Says:

  Salut Cristian,
  Primele 2 le poti cauta si pe blog si pe site http://www.anre.ro. PE 155/92 nu il am in format electronic. Oricum are doar cateva pagini si e si abrogat! Sunt suficiente raspunsurile din grila.
  SGC

 20. V.Cristian Says:

  Stiu ca erau raspunsurile la intrebarile date de ANRE si vreau sa va intreb daca mai sunt acele raspunsuri pe undeva, rezolvarile la probleme le am dar raspunsurile nu..aveti vreo sugestie ?

 21. stoianconstantin Says:

  Salut Cristian,
  Sunt pe blog! Daca nu le gasesti mai vb.
  Succes!
  SGC

 22. V.Cristian Says:

  Buna seara spuneti-mi va rog rezolvarea celorlalte probleme de la numarul 22 unde le pot gasi am cautat dar nu am gasit decat primele 22 de intrebari.

  Cu respect, Cistian

  • stoianconstantin Says:

   cauta pe pagina aa_autorizare electricieni si vei gasi linkurile necesare! Totusi 2-3 probleme nu au rezolvarea postata pe blog
   Succes!
   SGC

 23. Ganea Marius Says:

  Buna ziua domnule Stoian,
  Am promovat examenul de autorizare electricieni, gradul IIA, sesiunea de primavara 2010, dorind foarte mult sa depasesc acest obstacol.
  Incepand chiar cu luna februarie a.c. am consultat permanent comentariile dvs. deosebit de utile si pot sa spun ca la o serie de intrebari din chestionare am gasit raspunsul corect doar prin intermediul acestora.
  De asemenea cursul obligatoriu pregatitor organizat in acest scop, conform legii, a fost deosebit de util, chiar daca au existat si alte pareri.
  Va multumesc inca o data pentru eforturile dvs generoase, dorindu-va multa sanatate si succes in tot ceea ce intreprindeti!
  Eu as dori sa lucrez in continuare in segmentul aferent proiectarii instalatiilor electrice si de automatizare(in special acest aspect ) pentru tensiuni mai mici de 1KV.
  Cu stima si consideratie.
  Marius Ganea.

  • stoianconstantin Says:

   Salut Marius,

   Ma bucur ca ti-am putut fi de folos. Te felicit pentru reusita si iti doresc mult succes in continuare!
   SGC

 24. CRISTEA FLORIN Says:

  STUDII:
  Scoala profesionala 3 ani-elecrtromecanici A.M.A.
  Liceul Industrial Energetic-profil electrotehnic.
  Sc.Militara Maistri de Marina-3 ani-profil radiotransmisiuni.
  Curs tehno-operator maritim international-Ministerul Transporturilor Buc.
  Curs SSM.,PSI,si PC.
  Intrebare:
  Ce trebuie sa fac pentru autorizare proictare si executie instalatii electrice de joasa tensiune? (ca si persoana fizica)
  MULTUMESC-Cu respect.

  • stoianconstantin Says:

   Salut Florin,

   Cauta pe blog sau pe site ANRE HGR 90/1008 regulamentul de autorizare a electricienilor. Daca nu te lamuresti mai vorbim

   SGC

 25. Remus Says:

  Buna , ce coditii trebuiesc indeplinite pentru a ma autoriza.
  Multumesc frumos.

 26. ion oprea Says:

  vreau sa fac un curs de electricean cine ma poate ajuta, sunt din timisoara ,astept un raspuns , va multumesc ptr, intelegere.

  • stoianconstantin Says:

   ai pe site http://www.anre.ro lista firmelor autorizate sa tina cursuri. Si pe blog cred ca gasesti o versiune, poate nereactualizata, a acestei liste!
   Ajunge daca postezi o singura data un mesaj. Exista pericolul ca la postarea de mesaje multiple, protectia la spam sa le stearga in prima faza si apoi sa blocheze mesajete de la tine.
   Succes!
   SGC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: