Democratie schioapa vs dicatura cu fata umana


 Adevarul este ca democratia este complicata. Inchipuiti-va ca starea de succes este definita de buna functionare a puterilor statului: legislativa, judecatoreasca si executiva; de o presa activa si obiectiva sustinute de vointa activa a cetatenilor. Pare complicat, rau de tot si in plus este obositor.

Pe de alta parte o dictatura cinstita pare o solutie atractiva. Dictatura prin exponentul sau dictatorul isi asuma toate cele: defineste bine si raul si imparte bruma de dreptate astfel incat sa mentina nemultumirile la stadiul de rumoare.

Apreciind in termeni gravitationali am putea spune ca dictatura este o stare de echilibru mai stabil decat democratia. Oricum in dictatura este mai multa liniste mai multa ordine si mai putine idei divergente.

Ca sa imi verific legatura cu realitatea ma uit la cate o Primarie. Cand e vorba sa dea autorizatii de construire inventeaza si mama avizelor se pune de-a curmezisul in fel si chip facandu-te sa crezi ca urmareste stimularea mitei. Ei bine nu, doar se „aplica legea”. Cand e vorba sa promoveze Primaria lucrari se schimba calimera. Aceeasi lege devine enervanta si poate fi neglijata, incalcata, badjocorita. Primaria incepe lucararea in dispretul legii fara avize, fara acorduri si culmea uneori (rareori) le finalizeaza cu succes!

Eu cred ca democratiile anemice au sansa sa se transforme in dictaturi cu fiecare ciclu electoral. Semenele sunt clare. Cetatenii cu drept de vot nu merg la vot. Formatorii de opinie mai in gluma mai in serios isi afirma „pe sticla” indiferenta fata de procesul electoral. Acesti formatori de opinie consolideaza electoratului ideea de inutilitate a exercitarii dreptului la vot. Mai departe drumul este deschis grupurilor interesate sa profite de dezintaresul electoratului fata de instrumentele democratice. Se joaca tragicomedia campaniei electorale si se consolideaza dictatura.

Pana la urma ce ne poate trezi la realitate? Nimic nu se obtine fara efort. Drepturile democratice odata castigare trebuie zi de zi aparate pentru ca ele nu sunt „garantate pe viata”. Pot fi usor pierdute. Degeaba ne polarizam in jurul partidelor daca scopul nostru este doar acela de a parveni.

Polarizarea in jurul unor partide trebuie sa insemne doar la aderarea voluntara la un cadru legal (pluripartitismul) de sustinere a valorilor democratice.

Am convingerea ca vom gasi puterea sa ne focalizam optiunile electrorale  si in acest an sa ne oferim sansa unui nou inceput. Meritam aceasta sansa, Romania merita aceasta sansa!

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 

Alte articole cu tematica sociala:

 

Votul si democratia

 

Solutie alternativa la eutanasiere!

 

Solutia iesirii din criza!
Bugetari vs privati


 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 răspunsuri to “Democratie schioapa vs dicatura cu fata umana”

 1. Mihai Vintila Says:

  Buna ziua,

  Am citit mai multe materiale postate pe blogul dumneavoastra. Il gasesc foarte util si foarte bine informat. Am dori sa preluam unele informatii pe portalul nostru NaturEnergy.ro dedicat energiilor alternative. Deasemenea am fi interesati sa publicam un material mai detaliat despre investitiile in energia eoliana din jud Constanta.
  Pot fi contactat pentru detalii pe contact@naturenergy.ro

 2. stoianconstantin Says:

  Salut Mihai,

  Am vazut site http://www.naturenergy.ro este deosebit Deja contine informatii mult mai bine documentate decat cele pe care le-am postat eu pe blog. Sincer nu consider necesara replicarea unor articole de pe blog pe site http://www.naturenergy.ro deoarece aceste articole au suficienta vizibilitate direct de pe blog.

  Va pot insa oferi gratuit spatiu de publicitate pe blog pentru site http://www.naturenergy.ro Probabil ca o medie zilnica de peste 1000 accesari ar fi suficienta pentru promovare. Utilizatorii blogului sunt in mare parte specialisti in instalatii electrice si in energetica!

  Cu stima,

  SGC

 3. vinlaptesimiere Says:

  hai sa aducem democratia mai aprope http://www.webocrat.ro

 4. stoianconstantin Says:

  Salut VinLapteSiMiere,

  Si eu m-am gandit de mai mult timp la ideea votului electronic. In conditiile in care foarte multe din activitatile importante se desfasoara electronic am putea sa ne dorim si votul electronic.

  In afara de consultarile electorale s-ar putea organiza consultarea opiniei publice in mult mai multe probleme, operativ si cu costuri extrem de reduse!

  SGC

 5. vinlaptesimiere Says:

  Ceva ce merge si strange semnaturi este http://www.neuronos.wordpress.com

  Referitor la energie, e interesant punctul de vedere al lui Tesla, ceva de genul ” guvernul nu poate permite o enegie daca nu o pot impozita”

 6. C.D. Says:

  MERITA SA STITI!
  ……
  Din vreme ce romanii sunt hipnotizati de campania electorala, se trag sforile de catre grupurile financiare care se pregatesc sa cumpere activele majore ale tarii, in regim de solduri. O sa va invit sa urmariti o discutie purtata de un OM cu un bancher, pe tema scenariului pentru 2010, si o sa va las sa trageti concluziile.
  Nu conteaza banca unde lucreaza acest om, ci pur si simplu, strategia ampla, pusa la cale peste capetele noastre, care par sa nu se mai dezlipeasca de manipularile si circul campaniei electorale.
  Un fost sef de la CIA spunea daca stii cum si cu ce sa manipulezi atentia cetateanului, si pui in stanga lui un spectacol de circ, nu o sa observe portavionul din dreapta lui.

  UI : Cum priveste banca si grupul financiar din care faceti parte, ce se
  intampla in Romania, in plan economic si politic ?
  Bancher : Suntem incordati insa extrem de motivati, intrucat asteptam
  producerea momentului la care lucram de circa 10 luni de zile; Banca noastra si-a redus extrem de mult expunerea in Romania, a inchis robinetul creditarii, si am trimis catre headquarter-ul grupului, cat de multa moneda euro am putut;
  Repet, asteptam acum producerea rezultatului muncii noastre, in cadrul unui plan la care participa extrem de multe grupuri financiare si bancare externe;

  UI : Adica concret in ce consta acest rezultat pe care il asteptati ? Sperati
  in revenirea economica a tarii ? Veti relua creditarea ?
  Bancher : Naivitatea este o slabiciune de caracter a romanilor; Ma intrebi daca speram in revenirea economica a tarii ? Pai noi speculam si vom castiga enorm de multi bani, tocmai in momentul in care, economia nationala romaneasca, va atinge fundul cel mai de jos al graficului. Himerele legate de cresterile economice din 2010, sunt lansate concertat de analisti, pentru ca aceasta este parte a strategiei noastre, pentru a ne maximiza profitul pe care il vom face, cand balonul speculativ imobiliar si al cursului valutar, ne va indica faptul ca suntem pe trendul castigului maxim. Ma intrebi daca vom relua creditarea ? Creditarea in Romania, s-a facut cu cap; Este adevarat, ca si guvernarea din 2007-2008 ne-a ajutat enorm, atunci cand, ne-am consolidat si ne-am asigurat prin
  intermediul creditului de consum, dependenta totala a populatiei active, a
  fortei de munca romanesti;

  UI : In se sens v-ati asigurat dependenta lor totala ?
  Bancher : Simplu; Populatia Romaniei si romanul in general, are un singur bun de pret, care ne intereseaza pe noi bancherii : activele imobiliare. Mai exista si forta de munca a individului, insa aceasta, dupa ce l-ai prins in mreje, este utila de speculat, pentru ca acel individ va munci perpetuu pentru noi. Trebuia sa ajungem cumva la aceste active imobiliare ale romanilor; Normele BNR si legile, nu ne permiteau sa putem acorda in masa, credite ipotecare, plus ca aceste credite ipotecare, nu erau 100% avantajoase pentru noi; Asa , ca am
  profitat de lentoarea in decizie a BNR, si am investit masiv in publicitate pe segmentul creditului de consum. Stiam inca de la bun inceput, faptul ca, cei carora le acordam credite de consum, nu vor avea resurse sa le restituie, astfel, incat, coroborat cu faptul ca, stiam din 2008, ca aceasta criza financiara va lovi si Romania, am calculat totul extrem de bine; Nu trebuia sa fii geniu bancar, ca sa iti dai seama ca intr-o tara precum a voastra, pur si simplu, efectele crizei urmau sa fie devastatoare pentru ca :
  [1] nu mai produceati nimic;
  [2] pietele emergente sunt dominate de multinationale, legate de grupurile financiare si bancare pe care noi le reprezentam; [3] urma sa aveti in 2009 un an electoral in care , pe fondul disputelor politice, era de anticipat ca va veti sapa singuri groapa; La acest din urma punct recunosc ca a trebuit sa ne implicam; si asta pentru ca, daca in 2008, actualul presedinte avea o cota de popularitate de vreo 60 %, noi trebuia sa incingem campania, pentru a impinge politicienii sa ia masurile pe care noi le asteptam.
  UI : Ce masuri asteptati sa ia politicienii ? Spuneti ca ati manipulat
  partidele ca sa va atingeti scopul economic ?
  Bancher : Iulian, hai sa ne gandim putin. Noi nu a trebuit decat incingem
  spiritele, si sa creem un cadru in care, oponentul in alegeri al actualului
  presedinte, sa recupereze handicapul de imagine, astfel incat sa creem
  romanilor si politicienilor, impresia unei lupte stranse; Iar de aici pana la
  luptele politice din Parlament, care au intunecat mintile tuturor partidelor a fost doar un pas, insa decisiv a fost momentul in care tara voastra a ramas fara Guvern. Atunci, si acum in acest moment, orice guvern se va forma, este legat ombilical si total la mana noastra, intrucat, are nevoie de banii nostri, pentru a plati salariile, pensiile, etc. Voi v-ati ales cu spectacolul din presa, noi ne alegem cu banii si castigurile. Practic Romania este a noastra, iar dependenta voastra de noi va deveni totala.Actualul presedinte, ne-a pus putin in dificultate, atunci cand a venit cu guvernul PSD-PDL, pentru ca ceea ce noi ne doream era instabilitate economica si politica; a trebuit sa presam extrem
  de mult pentru ca ruptura la nivel guvernamental sa se produca, sa cada
  guvernul, sa se amane sosirea transei de Bancher : Iulian, hai sa ne gandim putin. Noi nu a trebuit decat incingem spiritele, si sa creem un cadru in care, oponentul in alegeri al actualului presedinte, sa recupereze handicapul de imagine, astfel incat sa creem romanilor si politicienilor, impresia unei lupte stranse; Iar de aici pana la luptele politice din Parlament, care au intunecat mintile tuturor partidelor a fost doar un pas, insa decisiv a fost momentul in care tara voastra a ramas fara Guvern. Atunci, si acum in acest moment, orice guvern se va forma, este legat ombilical si total la mana noastra, intrucat,
  are nevoie de banii nostri, pentru a plati salariile, pensiile, etc. Voi v-ati
  ales cu spectacolul din presa, noi ne alegem cu banii si castigurile. Practic
  Romania este a noastra, iar dependenta voastra de noi va deveni totala.Actualul presedinte, ne-a pus putin in dificultate, atunci cand a venit cu guvernul PSD-PDL, pentru ca ceea ce noi ne doream era instabilitate economica si politica; a trebuit sa presam extrem de mult pentru ca ruptura la nivel guvernamental sa se produca, sa cada guvernul, sa se amane sosirea transei de bani de la FMI, insa pana la urma, cunoscand mentalitatea colerica romaneasca, am reusit.
  UI : Nu imi vine sa cred; este evident ca suntem naivi si starnim furtuni in paharul cu apa; Hai sa revenim putin la acea legatura intre casele romanilor si creditul de consum.
  Bancher :Iti spuneam ca in 2008, am dat masiv credite de consum; am dat bugetarilor, am dat angajatilor din sectorul privat; Atractia era mare
  intrucat, nu trebuiau sa prezinte garantii, insa noi stiam ca in 2009, ne vom atinge scopul. Si , in 2009, intr-adevar, pe fondul crizei economice, au explodat restantierii. Asta inseamna ca oamenii nu si-au platit ratele catre banci, iar noi am trecut la executare silita; Aici am avut iar nevoie sa ne concertam eforturile, astfel incat, sa nu existe grupuri financiare romanesti, companii sau persoane private , care sa ne strice planurile, intrucat riscam sa ne trezim ca vin sa cumpere activele imobiliare scoase la vanzare; Asa ca a trebuit sa lovim si mediul de afaceri privat, pentru ca oamenii de afaceri, sa se lupte pentru supravietuire, si sa nu aiba lichiditati pentru a cumpara nimic; A trebuit sa-i facem sa devina preocupati de grija zilei de maine, si sub teama falimentului, ne-am eliminat competitorii. Seful BRD Soc. Gen. spunea intr-un ziar romanesc ca este momentul sa ne eliminam competitorii; Exact asta facem, va eliminam din jocurile economice din propria voastra tara;
  UI : Ati eliminat concurenta autohtona, blocand creditarea pentru firme si
  blocand piata executarilor silite ?
  Bancher : Corect. Si nu a fost greu. Pe o piata interna gatuita de blocajul
  financiar, firmele romanesti au fost sufocate de lipsa lichiditatilor, iar
  guvernul din 2009 a fost lasat fara nici o posibilitate de a asigura resursele financiare; Daca intr-o tara guvernul nu are bani pe care sa-i injecteze in economia nationala, iar noi bancherii, va blocam accesul la credite, firmele ajung fix ca o gradina de flori, expusa arsitei zilnice, pe care nu o mai uda nimeni, si care pana la urma va muri; De aceea spuneam ca a trebuit sa ne agitam putin pentru a impiedica acest guvern din 2009 sa puna in aplicare masurile economice, si sa abatem atentia asupra luptei din campania electorala. Dupa ce ne-am asigurat ca
  pur si simplu nu va exista riscul sa apara intrusi care sa cumpere activele
  imobiliare, case, terenuri, scoase la vanzare de executorii nostri bancari, am inceput sa trimitem pe banda rulanta dosarele celor care au luat credite de consum , catre executori. Nimeni nu a sesizat faptul ca, nu ne interesa de fapt sa le vindem casele, ci sa manipulam piata imobiliara, sa o tragem in jos, asigurandu-ne in acelasi timp, ca la momentul potrivit, cand curba prabusirii imobiliare va atinge cel mai de jos nivel, grupurile financiare din tarile noastre de origine, sa cumpere masiv si la preturi de nimic aceste active; Te asigur Iulian ca in 2010, un apartament cu trei camere care in 2008 era evaluat la 150000 euro, va fi scos la vanzare , la executare silita, la preturi de sub 30000 de euro si nu va veni nimeni sa cumpere, pentru ca in 2010 toti vor fi preocupati sa tina bani deoparte pentru ziua de maine; Va fi momentul perfect
  sa cumparam totul pe nimic. Romanii vor deveni chiriasi in propriile case,
  pentru ca acesta a si fost obiectivul nostru primordial, si anume achizitiile
  la preturi infime. Pentru asta era obligatoriu sa ducem piata imobiliara la un maxim, pentru ca pe fondul prabusirii acesteia, noi sa culegem caimacul. Si la plan se adauga si presiunea pe moneda voastra nationala.
  UI : Ce presiune ? Vad acum ca leul se intareste, desi, intr-o tara care nu
  produce nimic, aflata in criza politica, lovita de criza financiara, nu imi
  explic care poate fi suportul de intarire a leului.
  Bancher : Pai este vorba de aceiasi reteta, care se invata la orice curs de
  MBA. Asa cum piata imobiliara a fost dusa de noi la maximuri ireale, pentru ca trebuia sa va dam credite la valori foarte mari, ca sa aveti pe urmatorii 30-40 de platit rate uriase catre noi, pentru a deveni in acest interval de timp, atat proprietarii caselor voastre, dar si asigurandu-ne ca veti munci voi si familiile voastre pentru noi, pentru a plati aceste rate ireale, tot asa, bula speculativa a monedei nationale, trebuie manipulata , insa in sens invers. In cazul speculatiilor pe moneda nationala, trebuie sa ducem leul la un nivel minim, cat mai mic posibil, lasandu-l apoi sa explodeze, sa urce la valori mari, valori reale, undeva catre peste 5 ron pentru un euro. Adica vom face euro atat de scump incat, sa nu va puteti permite sa cumparati activele imobiliare scoase la executare silita, nici cand ele vor avea valori in euro, relativ mici, dar si pentru ca, micimea salariilor romanilor, salarii platite in lei, sa faca din rata catre banca, un cosmar al vietii de zi cu zi. Totul legal, profitand de naivitatea generala, de ternele lupte politice si de tot acest context romanesc , care din 2006 lucreaza pentru noi si in interesul
  nostru. Iata ca ieri euro era deja la 4,21 lei.

  UI : Asadar totul este componenta a unui plan; cand va fi detonat ?
  Bancher : In ciuda galopului inregistrat de alte active din aceeasi clasa de
  risc in ultimele zece luni, leul nu are cum sa participe la aceasta revenire , fiind evident pentru orice incepator, ca este totul o bula speculativa ; " investitorii urmaresc cu ingrijorare mai intai derularea acordului cu Fondul Monetar International, iar mai apoi turbulentele de pe scena politica", spune Koon Chow, analist la Barclays Capital, una dintre cele mai mari banci de investitii britanice. El considera ca euro ar putea sa coboare spre 4,1 lei.Balon de sapun, care este un element al sarjei finale de cumparare a Romaniei la OUTLET.Pentru ca defapt, prin incingerea campaniei electorale, noi avem acoperirea perfecta ca nimeni nu mai are timp sa ne strice planurile.

  UI : Ce veti face cu acte active, cu casele romanilor ?
  Bancher : Pai este esential sa controlam aceste active, intrucat, ele sunt o moneda de tranzactionare pe pietele internationale; Uitati-va la Dubai acolo unde expunerile bancilor noastre, se lovesc de nevoia de a acoperi pierderile; Pierderile se acopera prin cresterea ritmului de exploatare a muncii celor care au credite la banci; Ei trebuie constransi sa lucreze mai mult, si sa plateasca rate mai mari catre noi; Avand in mana bunul cel mai de pret al unui om, locuinta, acesta va munci pentru noi; Recreem astfel sistemul sclavagist perfect, in care aparenta de libertate, in care mintea si atentia cetateanului este atrasa de lupta politica, fara ca cineva sa mai aiba timp sa se gandeasca la ce li se intampla cu adevarat. Iar cand se vor trezi va fi de fapt foarte tarziu; Noua ne trebuie sa exploatam forta de munca a voastra , sa va impingem sa munciti mai mult ca sa ne platiti noua mai mult.
  UI : Mai am o singura intrebare; Spuneti ca ati contribuit la incingerea
  campaniei electorale, pentru ca trebuia sa saditi samanta unei confruntari
  politice puternice, intrucat instabilitatea politica era necesara; Concret, ati
  platit politicieni romani sa puna umarul la actuala criza politica ?
  Bancher : In mod evident, in 2007 si 2008 am sprijinit si sustinut politicieni care avea acces la fraiele guvernarii, ca sa fim lasati sa derulam amplul program de acordare masiva a creditelor de consum. In 2009 fiind an electoral, grija noastra a fost sa alimentam puternic aparitia unui contracandidat puternic pentru actualul presedinte, care avea o cota mare de popularitate, si am reusit. Mult mai usor si mai ieftin dec t ne imaginam. Sa ne intelegem : noua nu ne pasa cine va iesi presedinte, pentru ca sunteti la mana noastra, in plan guvernamental. A fost mai usor pentru ca, aveti in Romania o pasiune extrem de mare, sa va consumati energiile fix in directiile care nu va aduc avantaje, care va ingroapa sansele la un viitor mai bun. Suntem si noi uimiti de modul in care, marea masa a jurnalistilor, ne-au facut misiunea mult mai
  usoara, implicandu-se in aceasta campanie electorala emotional, doar pe fondul ideii ca actualul vostru presedinte trebuie dat jos, fara sa aiba nici un fel de viziune economica asupra realitatii. Repet, noi doar am alimentat ascensiunea unui oponent puternic pentru dl. Basescu, si restul l-a facut mass-media, si naivitatea voastra , de la sine. Anul 2010 va aduce si rasplata pentru munca depusa de noi in ultimii 4 ani, pentru ca vom aduce Romania la statutul de tara total si , cel mai important, ireversibil dependenta , de fraiele complicatului sistem financiar-bancar mondial. Nu vreau sa par cinic insa, in 1989, toate activele tarii erau ale clasei proletare, adica de fapt ale nimanui, fiind controlate de o mana de oameni care decideau in aceasta tara si pentru a caror bunastare, muncea intreaga natiune ; La 20 de ani, veti fi ajuns fix in aceeiasi situatie, adica nimic nu va mai fi in proprietatea
  voastra, si veti munci sa va platiti datoriile. Iar economia nationala va fi
  dominata de multinationalele controlat indirect tot de noi, in vreme ce falimentele firmelor romanesti, detinute de romani, vor continua si in 2010, intrucat fara finantare , fara credite, si cu un guvern care nu are resurse financiare, nu exista sanse de supravietuire. Astfel incat, tinerii romani vor avea doar doua optiuni : angajati la stat, sau angajati la multinationalele straine; In ambele variante, numai noi castigam.
  Sclavagismul s-a nascut in Romania din 2009, odata cu criza! s-a pradat toata tara si acum traim din imprumuturi pana cand va veni “executorul bancar” sa ne confiste totul. am prevazut asta de la inceput, fara sa fiu bancher si fara sa am cunostinte de economie. logica imi spune ca in asemenea conditii nu putem supravietui. vom deveni colonie de sclavi. pamantul romanesc pt care au luptat stramosii nostri incepand cu Decebal va fi scos la licitatie pe 2 lei, cu tot cu populatie! Mizerabil!

 7. costica Says:

  MERITA SA AFLATI !
  Ma numesc Costica Nistor din Onesti si vreau sa va supun dezbaterii un mod in care am fost furati de 20 de ani si anume :
  – oricare dintre noi am apelat la serviciul fostului IRE pentru folosirea energiei electrice la uz casnic sau pentru a infiinta o societate .
  – fiiecare isi aduce aminte prin ce a trebuit sa treaca pentru rezolvarea acestui impediment dar nu si-a pus intrebarea de ce banii investiti se duc in gestiunea societati de distributie care detine monopolul in zona respectiva ” GRATIS ” fara sa primeasca nimic in schimb.
  – din 2003 si pina in 2008 pentru aceasta HOTIE s-a folosit HG 867 / 2003 sub tutela fostului presedinte Jean Constantin , care pentru emiterea unui aviz tehnic de racordare se impuneau 3 componente , ce obligau noul consumator sa plateasca o aberatie cum ar fi rezervarea de putere in sistem in functie de locul de racordare ( din PT – 500 ron / kw ;din LEA – 25 ron / kw ; din LES – 50 ron / kw ), iar acesti bani furati de la populatie nu au putut fi justificati odata cu intrarea in UE si din 2007 obligati sa modifice HG , iar in 2008 au scos HG 90 / 2008 fara componenta de rezervare in sistem a puterii ceruta de noul consumator.
  – in noua HG au introdus un articol prin care finantatorul unui cartier sau blocuri de locuinte , recupereaza investitia cu racordarea la reteaua electrica ( de ordinul sutelor de milioane de lei ) prin vinzarea apartamentelor, deci fiiecare cumparator al apartamentului plateste si ceea ce nu-i apartine conform delimitarii de gestiune dintre furnizor si consumator de energie electrica.
  – daca considerati ca trebuie sa ne unim si sa modificam un articol din aceasta HG ,care dupa investitia facuta pe banii nostri sa oblige operatorul de distributie din zona, ca o data cu predarea de catre constructor a instalatiei ,sa compenseze prin consumarea de catre consumator sau finantator al blocurilor – energie electrica .
  – o intrebare pe care v-o adresez : in ce tara din lume o societate comerciala cu capital de stat sau mixt ( stat – privat ) cum este ELECTRICA beneficiaza de o lege pentru a-si marii capitalul social cu banii investiti de catre cetateni ( in bransamente sau racorduri ) si oricare alta societate comerciala din tara .
  – daca aceasta HG o vom modifica, imaginativa caci costul unui apartament ar scadea cu cel putin 20 – 30 % , iar preturile la toate produsele s-ar micsora deoarece intreprinzatorul nu mai este nevoit sa-si recupereze investia cu instalatia electrica pe care in final o preda gratis distribuitorului din zona. Deasemeni pretul instalatiilor electrice s-ar injumatatii nemaiavind adausuri aberante folosite de constructori si acceptate de operatorul de distributie din zona care de drept primeste moaca investitia si nu are interes sa urmareasca investitia.
  Va urez succes in deslusirea acestei HOTII.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: