Programul de organizare si desfasurare al sesiunii de autorizare a electricienilor Toamna 2009


SGC 2002  

sursa www.anre.ro Va reconad sa accesati site ANRE ori de cate ori aveti ocazia pentru a accesa informatiile oficiale actualizate la zi despre examen. Pagina de internet www.anre.ro constituie canalul prin care ANRE comunica aproape in exclusivitate cu beneficiarii serviciilor sale. Pe blog gasiti informatii utile dar care trebuie validate prin accesare surei acestor informatii site: www.anre.ro

SGC

In conformitate cu art. 35. (1) din “Regulamentul pentru autorizarea electricienilor  care proiecteaza, executa, verifica si exploateaza instalatii electrice din sistemul electroenergetic” – Revizia 3, aprobat prin Ord. ANRE nr. 25/20.07.2007. 

  

ANRE organizeazã, în perioada 01.10.2009 – 23.12.2009,  sesiunea de Toamnã 2009 a examenului de autorizare a electricienilor care proiecteaza/ executa instalatii electrice racordate la SEN
 
Programul de organizare si desfasurare

17 iulie 2009 Publicarea anunþului
(actualizat in 21.08.2009)
01 – octombrie -2009 11 – octombrie -2009 Înscrierea candidatilor
11 – octombrie -2009
(data postei)
Termen final de înscriere la examen
23-octombrie-2009 Nominalizarea centrelor de examinare
23-octombrie-2009 Publicarea
  a)  listei candidatilor (solicitatþi care îndeplinesc conditiile prevãzute in Regulament pentru a participa la examenul de autorizare a electricienilor), cu precizarea centrului în care vor sustine examenul;
b)  listei solicitantilor care nu îndeplinesc conditiile prevãzute in Regulament pentru a participa la examenul de autorizare a electricienilor, cu indicarea motivelor de neîndeplinire.
26 octombrie 2009 – 30 octombrie 2009 Completarea dosarelor (dupa caz)
06-noiembrie-2009 Publicarea listelor finale:
  a) listei finale a candidatilor
b) listei finale a solicitantilor care nu îndeplinesc condiþiile prevãzute în Regulament pentru a participa la examen
9 – noiembrie – 2009 27 – noiembrie –  2009 Desfãsurarea examenelor de autorizare
30 noiembrie 2009 Publicarea rezultatelor examenelor (în functie de data desfãsurãrii examenelor în fiecare centru)
4 decembrie 2009 Data limita pentru inregistrarea contestaþtiilor
23 decembrie 2009 Rezultatele analizãrii contestatiilor
       

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

32 răspunsuri to “Programul de organizare si desfasurare al sesiunii de autorizare a electricienilor Toamna 2009”

 1. Mamara Vasile Says:

  Pentru inscrierea la examenul de autorizare a electrcienilor in sesiunea toamna 2009 copiile actelor de studii, pefectionare, carnet de munca trebuie legalizate?

 2. stoianconstantin Says:

  Salut Vasile,
  Trebuie sa fie copii xerox iar in cazul cartii de munca trebuie sa fie certificata copia de catre angajator.
  SGC

 3. mihai Says:

  Sunt absolvent de facultate, sectia Electroenergetica, fara practica, pentru ce grupe de atestare ma pot inscrie la examenul de autorizare a electrcienilor in sesiunea toamna 2009?

 4. stoianconstantin Says:

  Salut Mihai,
  Ai doua variante:
  – citesti Ordinul ANRE 25/2007 (pe care oricum va trebui sa il inveti)
  – citesti comentariile anterioare facute la alte sesiuni
  Iti recomand prima varianta. Daca nu te descurci te rog sa revii.
  SGC

 5. Ferenc Says:

  Salut
  Poate nu apartine de subiect dar ma intereseaza daca autorizatia ANRE este recunoscuta ca autorizare valabila in statele membre UE?Standardele si legislatia sint conforme cu legislatia europeana ,ar fi bine sa avem si autorizare valabila in statele membre pentru a desfasura activitati din domeniul electric.Pregatirea meseriasilor este la nivel suficient de ridicat, examinarea este severa.

 6. Anonim Says:

  Multumesc, am postat intrebarea aici, tocmai pentru a afla mai repede, daca ma pot inscrie la vreo grupa de atestare. Insa se pare ca nu am ce face, trebuie sa citesc acel ordin.

 7. stoianconstantin Says:

  Salut Ferenc,
  Nu cred dar poate ajuta!
  SGC

 8. Serbu Gheorghe Says:

  Detin carnet de electrician autorizat provizoriu , gradul II, nr.763 , emis la data de 14.11.2001. Autorizatia nu a mai fost prelungita din anul 2002. Ce trebuie sa fac sa obtin autorizatie definitiva?

 9. stoianconstantin Says:

  Salut Gheorghe,
  Nu mai este valabila veche autorizare si nu mai exista notiunea de autorizare „definitiva”. ANRE a limitat prin ordinul 25/2007 valabilitatea la 5 ani a autorizatiilor acordate electricienilor. Primul examen de autorizare este in aceasta toamana!
  Succes!
  SGC

 10. Ionut Verdes Says:

  Buna ziua,
  Sunt absolvent al Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, promotia 2006. Am lucrat in proiectare si executie instalatii electrice si automatizari timp de 2 ani (pana in 2008), dupa care in telecomunicatii 8 luni. In momentul de fata lucrez din nou ca si proiectant instalatii electrice. As dori sa va intreb daca, credeti ca sunt calificat pentru a sustine examenul de autorizare gr. II A+B din sesiunea Toamna 2009. Va multumesc anticipat

 11. stoianconstantin Says:

  Salut Ionut,
  Eu cred ca da. Vezi si tu ce spune 0rdinul ANRE 25/2007 regulamentul de autorizare al electricienilor.
  Succes!
  SGC

 12. Ionut Says:

  vedeti ca ANRE a schimbat data examenului toamna 2009

 13. Simion Says:

  lucrez ca electrician de intretinere la un spital din jud neamt. Nu am avut niciodata autorizatie anre. Mi se cere incepand de anul acesta.Ce documente sunt necesare pentru a depune dosarul la sesiunea din toamna 2009 .Care sunt taxele si la ce adresa trebuie sa trimit dosarul?

  Va multumesc anticipat!

 14. stoianconstantin Says:

  Salut Simion,
  Te rog studiaza materialele de pe pagina aa_autorizare electricieni de pe blog si comentariile facute de altu utilizatori ai blogului. Informatia primara este publicata pe site http://www.anre.ro sectiunile „autorizare electricieni”
  Este necesar sa te familiarizezi cu site ANRE cat si cu blogul. Vei avea acces la toate informatiile cautate de tine.
  Nu iti raspund direct la intrebari pt ca vei avea nevoie de mult mai multe informatii si este esential sa inveti sa le gasesti singur!
  Daca ai probleme te rog sa revii si te voi indruma mai direct catre zonele unde gasesti ceea ce cauti.
  Succes!
  SGC

 15. romica Says:

  unde se tine sesiuna de toamna in moldova si cand anume????

 16. Victor Says:

  @romica
  23-octombrie-2009 – Publicarea
  a) listei candidatilor (solicitatþi care îndeplinesc conditiile prevãzute in Regulament pentru a participa la examenul de autorizare a electricienilor), cu precizarea centrului în care vor sustine examenul;

  Dupa ce va inscrieri, pe aceasta data se va publica si lista candidatilor precum si locatie, vor fi mai multe centre in tara din cate cunosc! 😉

 17. Vlad Ioan Says:

  Am autorizatia de EELCTRICIAN AUTORIZAT din anul 2004. Inretimp am iesit la pensie, dar conduc propria afacere in domeniul electric (proiectare si executie instalatii electrice de joasa tensiune) atestat ANRE de tip B. In acest caz, pot sa particip la examenul de autorizare, avand statutul de pensionar, si nu de angajat?

 18. stoianconstantin Says:

  Salut Vlad,
  Daca vrei, poti!
  Succes!
  SGC

 19. Nicu Says:

  As dori sa stiu pentru ce grad as putea sa ma inscriu in toamna tinand cont ca am gradul I B, o vechime in campul muncii ca electrician de 4 ani ?
  Ce studii se cer pentru gradul IA?
  Multumesc anticipat, Nicu

 20. stoianconstantin Says:

  Salut Nicu,
  Probabil ca II B. Vezi mai sus raspunsul dat lui Simion.
  Succes!
  SGC

 21. crysty Says:

  As dori sa stiu si eu care sunt conditiile de inscriere si care sunt actele necesare pentru autorizare,avand in vedere ca lucrez la un punct de lucru al AISSE de aproximativ 11 ani.Va multumesc

 22. stoianconstantin Says:

  Salut Crysty,
  Te rog sa te familiarizezi cu pagina aa_autorizare electicieni. Daca nu reusesti te rog sa revii.
  SGC

 23. IOVANCA Says:

  buna

  am o mare nedumerire ,eu am stiut ca inscrierea candidatiilor ptr reautorizare electricienilor este din 11 sept pana 25 septembrie data postei ,acum am gasit ca totusi inscrierile se fac in octombtie ,care varianta este buna ,pana la urma ,pot sa trimit si acum actele ptr exament si sa platesc in luna septembrie ?

  multumesc mult

 24. stoianconstantin Says:

  Salut Iovanca,
  Pe site http://www.anre.ro ai informatiile oficiale. Da s-a amanat cu cca 1 luna examenul. Te rog sa consulti site ANRE pt a avea acces direct la intormatia primara.
  Eu cred ca nu e o problema sa trimiti intai dosarul si sa platesti ulterior insa te sfatuiesc sa timiti totusi dosarul complet (inclusiv dovada platii taxei de inscriere) in termenul stabilit de ANRE.
  Succes!
  SGC

 25. romica Says:

  am 3 ani vechime ,liceu electrotehnic,curs calificare joasa si medie tensiune

  pot sustine examenu pt cat. 1 A si 1B in acelasi timp???

 26. stoianconstantin Says:

  Salut Romica,
  Da,dar citeste totusi si Ordinul ANRE 25/2007 pe blog sau pe site http://www.anre.ro
  Succes!
  SGC

 27. cristi Says:

  Buna ziua,
  de unde pot afla in ce perioada se fac inscrierile, si cat este taxa? poate n-am fost atent la parcurgerea Ordinului ANRE 25/2007 dar nu am gasit nimic acolo. unde anume sa caut pe situl anre?

  multumesc.

 28. cristi Says:

  tocmai am aflat ce doream, totusi mai am o intrebare:inafara de sesiunea de tomna pe care am ratat-o mai exista si o alta sesiune?

 29. stoianconstantin Says:

  Salut Cristi,
  Sunt 2 pe an primavara si toamna,
  SGC

 30. Anonim Says:

  Buna ziua,
  Ma numesc Mihai Pascanu, am lucrat 3 ani ca electrician de intretinere intr o intreprindere inainte 1989. Acum am o societate in domeiul refrigerarii industriale si as dori sa obtin autorizatie de electrician de joasa medie tensiune pentru a executa si alte lucrari (civile si industriale).

 31. stoianconstantin Says:

  Salut Mihai,
  acceseaza pagina aa_autorizare electricieni si incepe documentarea cu lecturarea Ordinului ANRE 25/2007 (e in lucru si o versiune actualizata la 2009 dar inca neaprobata, cred eu. Pe asta o gasesti pe site http://www.anre.ro)
  Mai vb dupa ce te documentezi putin
  SGC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: