Violenta si prostul gust la stirile Tv


sgc-legitimatie Stirile Tv contin in unele zile excesiv de multe informatii macabre. Nu ajunge ca sunt relatate cazurile si se repeta obsesiv atat in cadrul aceleiasi emisiuni cat si toata ziua, dar se accentueaza dramatismul cu diferite efecte sonore si vizuale, cu interviuri.

Producatorii Tv cauta obsesiv cat mai multe cazuri dramatice: acidente, crime, boli, furturi, violuri etc, etc. A scoate in fata nefericirea si mizeria umana se pare ca este in mintea lor o solutie care le rezolva toate problemele de audienta. Eu cred ca doar in mintea lor pentru ca mie aceasta practica imi displace profund: schimb dezgustat canalul sau inchid televizorul. O perioada de timp evit canalul respectiv.

Este pur si simplu grotesc ce se intampla la stirile Tv. Daca dam la o parte stirile clasice despre aglomeratia de pe DN1 si de pe autostrada Soarelui, respectiv cele despre wc-uri infundate si strazi inundate practic nu mai ramane mai nimic din stirile Tv. Situatia e cu atat mai terifianta cu cat avem un numar foarte mare de televiziuni!

Am incercat o discutie cu CNA-ul. Practic nu sunt interesati sa limiteze sau sa elimine morbidul si prostul gust din stirile Tv. In aceste conditii mi-am propus sa vad care este parerea opiniei publice mai precis opinia vizitatorilor blogului asupra acestui subiect:

Pe parcurs functie de interesul Dv fata de aceasta investigatie voi detalia analiza.

Salut Cristi,

 

Referitor la atitudinea ta fata de violenta la stiri eu cred ca , spre norocul nostru , exista reportaje deosebit de interesante si captivante la Discovery , National Geografic etc .Votez pentru ele… Irina: Ecosisteme in armonie_National Geographic

Pe CassyLand opinii similare bine puse in pagina!

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 răspunsuri to “Violenta si prostul gust la stirile Tv”

 1. Incze Andras Says:

  Oamenilor le trebuie circ, asta gasesc in stiri precum si subiecte de taclale.
  Stirile tv de „nimic” oarecum si aburesc lumea, intr-o oarecare masura le distrag atentia de la unele probleme mai grave. S-ar putea reduce durata stirilor cu cel putin 50%, eliminarea stirilor tip umplutura (batai, violuri, furtisaguri etc.), schimbarea modului de abordare al stirilor spre obiectivism
  si s-ar putea renunta linistit si la decolteurile imense ale prezentatoarelor, asta este specialitate autohtona, se mai intampla si la posturi straine o imbracaminte mai decoltata dar nici chiar asa… Legat de durata stirilor, la posturi straine 10-30 min maxim (cu meteo) dar nu 60 min numai stirile

 2. cassyland Says:

  Buna seara, SGC. Iata un subiect fierbinte! Faptul ca vedem atata violenta, plus showurile de prost gust pe ecranele televiziunilor nationale este un fenomen care, asa cum ai spus, in viziunea celor care conduc aceste posturi TV are scuza ca aduce audienta. In definitiv, se spune, telecomanda este la noi; daca nu ne convine ceva, schimbam postul, ca doar avem de unde alege.
  Din punctul meu de vedere, este doar partial adevarat. Am impresia ca deja atat de cunoscuta expresie „prostim poporul cu televizorul” este un obiectiv urmarit. Rezultatul? Trec in plan secundar probleme de mare importanta: spre exemplu, votarea recentei motiuni de cenzura a fost concurata, in expuneri pe ecran, de problemele cuplului Columbeanu. Este, pur si simplu, MANIPULARE.
  Nu doar se ofera circ, asa cum spunea antecomentatorul meu, ci se urmareste formarea unui public insetat de genul acesta de ‘spectacol” de prost gust. Asta pentru ca, evident, o populatie tembelizata este mai usor de manevrat. Se mai simte, in lumea nostra de azi, prezenta si influenta intelectualului roman? Este aproape ca si inexistenta, cu exceptia catorva emisiuni pe TVR Cultural…

  • stoianconstantin Says:

   Salut L. A.,
   De acord! E reconfortant sa intalnesti oameni care impartasesc acelasi sistem de valori.
   Pentru oferirea unei altermative si pentru sensibilizarea opiniei publice cred ca trebuie sa perseveram in a spune lucrurilor pe nume astfel incat cel putin micul public care intra in contact cu aceste idei sa isi puna cel putin intrebari.
   Poate ca nu e mult dar cativa oameni convinsi ca exista si alte referinte ale binelui si ale frumosului s-ar putea sa fie importanti.
   SGC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: