Lucrari sub tensiune in LEA de inalta tensiune


SGC 2002  Va prezint o metoda spectaculoasa de lucru sub tensiune la potentialul LEA. Lucratorul este adus in zona de lucru cu elicopterul. Dupa pozitionarea pe conductor acesta se deplaseaza pe conductor cu un carucior special. In exemplul din film avem o LEA cu conductoare jumelate.

Etichete: ,

10 răspunsuri to “Lucrari sub tensiune in LEA de inalta tensiune”

 1. Incze Andras Says:

  Semnalez o problema, filmul nu poate fi vizionat, deoarece nu este incorporat in prezentare. Ar fi mai simplu dupa parerea mea ca filmul sa fie postat pe youtube.com de exemplu si adaugat in articol ca si videoclipurile cu muzica prezentate pe blog.

 2. stoianconstantin Says:

  Salut Andras,
  Iti trimit fisierul sa-l pui pe youtube. Apoi ii fac un link pe blog!
  Multumesc!

 3. Incze Andras Says:

  Aici este filmuletul :


  Va rog sa-l puneti la locul cuvenit 😀

 4. stoianconstantin Says:

  Salut Andras,
  Functioneaza telepatia. M-am gandit la tine astazi exact pe subiectul asta. Concluzia mea a fost „sunt sigur ca Andras totusi nu a uitat de filmulet”.
  Mai am unul interesant. O sa ti-l trimit pa email.
  Multumesc!

 5. razvy Says:

  Imaginile prezentate de dumneavoastra sunt sugestive pentru lucru sub tensiune, metoda de lucru la potential. In conformitate cu normativele in vigoare este considerat lucru sub tensiune executarea de lucrări la părti ale instalatiilor electrice aflate sub tensiune sau la acele parti ale instalatiei in care prevederile din fostul NSPM – TDEE (actualele instructiuni proprii de securitatea muncii) nu permit efectuarea de lucrari cu instalatia sub tensiune (ex: fir de gardă, etc.), utilizând metode si mijloace de lucru adecvate, care asigură protecţia lucrătorilor.
  In acest sens deosebim doua metode de lucru (dupa pozitia ocupata de lucrator in raport cu partile aflate sub tensiune si tinand cont de zona interzisa):
  Metoda de lucru la distanta – metoda de lucru in cadrul careia lucratorul se mentine in afara zonei interzise din spatiul inconjurator al elementelor conductoare asupra carora intervine (metoda folosita ca de exemplu la demontarea cuiburilor de pasari, lucrari de montare a balizajului pe firul de garda sau pe varfarele stalpilor de IT, etc)
  Metoda de lucru la potential – metoda de lucru in cadrul careia lucratorul se plaseaza la acelasi potential cu elementele conductoare asupra carora intervine, cu mentilnerea acestuia in afara zonelor interzise (metoda fososita la inlocuirea lanturilor de izolatoare de sustinere, completarea anumitor elemente CTS sparte, montarea distantierilor la conductoarele jumelate, matisarea conductoarelor active, etc)

 6. stoianconstantin Says:

  Salut Razvy,

  De acord, multumesc pentru precizari.

 7. sorin farcas Says:

  lucrari sub tensiune la liniille electrice aeriene de 220 kV si 400 kV executa si SMART SA, filaiala a Transelectrica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: