Harta potentialului eolian


SGC 2002     

harta potentialului eolian

17 răspunsuri to “Harta potentialului eolian”

 1. nicoleta gradinariu Says:

  buna ziua,
  cum as putea intra in posesia unei harti a potentialului eolian.

  va multumesc,
  nicoleta

 2. stoianconstantin Says:

  Salut Nicoleta,

  Studiile de vant trebuie comandate si platite punctual. Probabila ca ANM face aceste studii alte variante ar fi vechile institute ISPE, ICEMENERG sau probabil ca or fi aparut si alti ofertanti.
  Altfel „harti’ generale se pot obtine din literatura de specialitate. De ex cea din acest articol. Ar mai fi o cale vechile studii facute publice referitor la potentialul eolian insa probabil ca ele au deja peste 20 ani si ar trebui reacualizate asta cu conditia sa le identifici chiar pt zona care te intereseaza.
  Pt a nu te induce in eroare precizez ca iti dau un raspuns mai degraba logic decat documentat!
  Succes!
  SGC

 3. Mira Says:

  Grija mare cu aceste harti! Din cate stiu eu exista anumite probleme, si anume ca ANM pana de curand nu a efectuat masuratori la inaltimea corespunzatoare, pe o perioada suficient de mare de timp.
  De asemenea circula zvonul ca ar exista puse in circulatie harti „false” sau neautorizate.
  Studiile punctuale referitoare la potentialul de vant sunt destul de complicat de efectuat deoarece presupune ridicarea unui stalp de masura destul de inalt.

 4. stoianconstantin Says:

  Salut Mira,
  De acord. Vezi si comentariul anterior.
  SGC

 5. Finatare Parcuri Eoliene Says:

  Asiguram finantare celor care doresc sa dezvolte parcuri eoliene.

  Suma minima 10.000.000 euro

  Relatii prin administratorul blogului!

  • Sandu Claudiu Says:

   Buna ziua,

   Domnilor imi cer scuze in caz ca deranjez, eu ma ocup de hidrogen ma gindeam ca ar putea fi o colaborare destul de frumoasa intre cele doua surse de energie si am sa va spun pe scurt despre ce este vorba cu proiectul meu: Am realizat un dispozitiv capabil sa produca hydrogen cu o puritate de 100% ceea ce este destul de important si un consum de curent destul de redus,surplusul de curent de la eoliene ar putea fi inmagazinat in hydrogen si refolosit la nevoie prin pila de combustie.

   Daca cineva ar putea fi interesat de un astfel de proiect intre cele doua surse de energie eu sunt dispus de colaborare.

   Cu stima
   Sandu Claudiu

 6. stoianconstantin Says:

  Salut Claudiu,

  Pot face ceva mai vizibila oferta ta. In acest sens iti propun sa scrii un mic articol pe care il publicam pe blog sub semnatura ta. Vom putea atasa mai multe cuvinte cheie astfel incat oferta ta sa fie cat mai vizibila motoarelor de cautare de pe intrnet. Din sectiunea comentarii a unui singur articol sunt sanse mici sa intalnesti pe persoana cautata.
  Te caut si pe email!
  SGC

 7. Gicu Says:

  Referitor la instalatiile de disociere a apei pot sa va spun ca am lucrat cu asa ceva si chiar am construit una micuta de 400w si este metoda ideala de stocare a energiei produsa neconventional,fara acumulatori si personal acum construiesc o centrala eoliana de 2.3Kw care sa-mi stocheze energia in 3 anotimpuri si sa o folosesc in al 4-lea adica adica iarna.Problema este ca randamentul este destul de mic dar nu-i nimic caci :CAND SEMENI VANT CULEGI FURTUNA

 8. Gicu Says:

  Ideea cu recombinarea hidrogenului este foarte buna pentru ca s-ar ajunge la un randament foarte mare de aproape 100%,dar am inteles ca pilele de combustie sunt foarte scumpe.Daca poate cineva sa ma informeze cu privire la acestea va multumesc.Asa cum spuneam:CAND SEMENI VANT CULEGI HYDROGEN

  • stoianconstantin Says:

   Salut Gicu,
   1) ai la dispozitie butonul raspunde ca sa grupezi mesajele!
   2) iti fac aceeasi oferta pe care i-am facut-o lui Claudiu: sa scrii un mic articol pe care il publicam pe blog sub semnatura ta, daca vrei sa iti faci cunoscute realizarile.
   SGC

 9. mirela Says:

  buna seara!ma numesc mirela si sunt din constanta.am un lot de 660 mp extravilan intre loc.corbu si loc.vadu,jud,constanta.as dori sa il dau spre inchiriere sau spre vinzare.tinind cont k in zona aceea a inceput sa se dezvolte toata …chestia asta cu eoliene.pot fii contactata la adresa de e-mail de mai sus.va multumesc anticipat!

  • Apostol Tudose Says:

   Salut,
   Sunt perspective ceva pt. amlasare de eoliene in zona Tirgusor-Dorobantu-Mireasa?
   Detin osuprafata de teren mai mare in aceasta zona si l-as oferi spre inchiriere.
   Astept raspuns la adresa de e-mail.
   Va multumesc anticipat.

  • stoianconstantin Says:

   Buna seara,

   Va rog cititi comentariile de mai sus si veti putea afla de unde pot fi culese informatii despre intentiile investitorilor: Primarie, Consiliul Judetean, http://www.transelectrica.ro, http://www.anre.ro
   Astfel de informatii, cel putin in faza incipienta, trebuie „vanate”. Puteti face si publicitate terenului Dv. Puteti citi pe blog ce conditii ar trebui sa existe/sa se realizele ca infrastrura energetica ca sa fie posibila evacuarea unei eventuala puteri produse in zona.
   Daca e vant si daca ar fi conditii favorabile in zona pentru evacuarea puterii (eventuale linii 20, 110, 220, 400 kV, statii de transformare) va cresc sansele!
   Va trimit si peemail raspunsul.
   Succes!
   SGC

 10. traian Says:

  Buna ziua,
  numele meu este Traian in zona unde locuiesc au fost facute teste privind viteza vantului si sigur au iesit bune sunt linii de mare putere avem chiar si o statie de transformare de capacitate mare.

  Au venit cineva sa construiasca eoliene dar se pare ca doar a concesionat terenul insa constructile la turbine nu au inceput si nici nu cred ca or sa inceapa vreodata, chiar nu inteleg de ce in zona bate vantul aproape tot anul conditii sunt dar nu vad de ce nu se gaseste un investitor serios!

  • stoianconstantin Says:

   Cu timpul!
   Sunt necesari bani multi care se gasesc din ce in ce mai greu!

   Dv si/sau Primaria si/sau alti proprietari de terenuri pot face publicitate si lobby pentru atragere de investitori.

   Pentru acesta ar trebui sa aveti informatii certe legare de rezultatele studiilor de vant si despre capacitatea retelelor de distributie/transport pentru evacuarea puterii din zona respectiva.

   Cand aveti imaginea clara puteti demara o promovare cat mai sustinuta. Este posibil ca finantatorii studiilor de vant sa tina pentru el rezultatele. In acest lant de afaceri premergatoare infiintarii unui parc eolian informatia este valoroasa si fiecare intreprinzator cauta sa castige ceva (respectiv cat mai mult) de pe urma informatiilor si/sau actelor premergatoare pe care le detine: avize, acorduri, contracte de inchiriere, cerificate de urbanism, autorizatii etc.

   Succes!
   SGC

 11. Emilia Says:

  Buna seara am și eu 1 ha și 7000 m și aș dori să îl închiriez sau să îl vând. El se afla in zona buna pt parcul de eoliene în jud Tulcea com Mihail Kogălniceanu la marginea pădurii Mandra.

  • stoianconstantin Says:

   Succes!
   Sa speram ca se va intalni cererea cu oferta Dvs!
   Tostui trebuie sa va spun ca interesul pentru acesta pagina a blogului nu este foarte mare!
   Daca primiti o oferta v-o retransmit operativ pe email!
   SGC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: