Aurel se vrea pe blog!


SGC 2002   Plantarea stalpilor speciali vibrati pune mereu probleme echipei lui Aurel. Lucrare bine facuta cu exceptia modului in care sunt plantati stalpii terminali. Prin urmare, daca Aurel se vrea pe blog sa-i facem pe plac. Poate daca le arata oamenilor pozele pe internet reuseste sa fie mai convingator.

cap terminal a la Aurel Cap terminal in LEA jt in versiunea „Aurel”

          Sa ne reamintim cum trebuie orientat un stalp special vibrat tip SE 10, SE 11 functie de rolul pe care il are in retea:

plantare st speciali Regula principala pentru orientarea stalpilor speciali vibrati consta in a asigura solicitarea stalpului pe directia de moment maxim. Aceasta regula este valabila pentru intreaga gama de stalpi vibrati atat la joasa tensiune cat si la medie tensiune.

Etichete: , , , , , , ,

5 răspunsuri to “Aurel se vrea pe blog!”

 1. Anonim Says:

  atentie ,pentru stalpii de intindere latura mare a stalpului este supusa presiunii vantului

 2. Razvan Mares Says:

  cred ca orientarea stalpilor vibrati de intindere, in cazul intinderii (fie ea si in) aliniament, prezentata in foto, nu preia eforturile pe directia principala a stalpului (adica latura plina in axul liniei)

 3. stoianconstantin Says:

  Salut Razvan,
  Da asta incercam si eu sa-i spun lui Aurel!!

 4. Razvan Mares Says:

  Asta am inteles, la modul de orientare a stalpilor vibrati de intindere (SE10, SE11, eventual SV10 002) prezentat de dvs. in figurile de mai sus (fig. 1) ma refeream.
  Oricum, felicitari pt. acest blog !
  Intrebare: la montarea clemelor amagnetice tip CLAMI pe conductorul de nul purtator a fasciculelor torsadate, este necesara dezizolarea conductorului ?, prinderea bridelor direct pe izolatie (PVC sau XLPE) conduce in timp la slabirea legaturii ?
  Va multumesc.

 5. stoianconstantin Says:

  Salut Razvan,

  Figurile sunt corecte! In aliniament st tip SE10.SE 11 si chiar cei de sustinere se monteaza cu latura mare (directia de moment capabil maxim) perpendiculara pe axul LEA. La stalpii terminali latura mare e paralela cu axul LEA. In acest caz solicitatea maxima este evident in axul LEA. In aliniament lucrurile sunt diferite !!!

  Nulul se dezizoleaza in toate tipurile de cleme de intindere „tip CLAMI” fie ca sunt de import fie ca sunt indigene. La unele tipuri de cleme de intindere exista solutii de refacere a izolarii nulului fata de console prin interpunerea unui „manson/distantier/strat izolant” pe carligul de prindere de consola si prin carcasarea clemei.

  Am un studiu comparativ al performantelor clemelor de intindere foarte interesant facut in urma unor seturi de probe distructive insa nu se prea preteaza sa fie publicat pe net!

  Regula este ca daca clema ete buna, la suprasarcina mecanica, conductorul se rupe in deschidere. Daca clema este proasta si/sau legatura este defectuos realizata conductorul se rupe in clema si/sau in apropierea ei datorita alunecarii straturilor multifilare intre ele si ruperii succesive a firelor componente a fascicolului care alcatuiesc conductorului multifilar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: