Amatorismul naste improvizatii pagubitoare


SGC 2002             In putine cazuri reusesti sa identifici atatea dovezi ale incompetantei la o singura lucrare! Sa vedem imaginea in toata splendoarea ei:

improv ans   improv1

mai mult

improv 2 

 Poate vizualizand acest articol vom reusi sa evitam situatii la fel de jenante.

Etichete: , , ,

2 răspunsuri to “Amatorismul naste improvizatii pagubitoare”

 1. RADU Says:

  Buna Ziua Domnule Stoian.

  Cum „cotrobai ” blogul foarte des in cautare de noi informatii si articole care sunt pe gustul meu gasesc si acest articol in care ati punctat improvizatiile.

  Fara sa aduc vreo ofensa cuiva dar bag de seama ca noua ca natiune ( repet, fara sa generalizez) ne sta in fire improvizatul in sens distructiv. Inteleg ca cel care a executat lucrarea a folost drept consola pentru izolatorii de intindere tija izoaltorilor ISNS.

  Acelasi tip de improvizatie il veti gasi extrem de frecvent in LEA jt de 0,4 Kv pentri distributia stradala, cand cleme CIB sunt ancorate de consla izolatorilor ceramici vechi. Cred ca in 80% din cazurile de rebransari pe stalpi mai vechi nu se achizitioneaza bratara si se prefera ancorarea de o consola a unui izolator.

  Daca se intampla ca acea consola sa iasa din stalp ( daca acesta e de lemn) …..” dam vina pe consola”. Improvizatiile din imagine seamna enorm cu o improviozate observata de mine la un bloc vecin dar din alt domeniu: unui apartament de la parter i s-au montat ferestre tip termopan, de marca destul de calitativa, dar noile tocuri de PVC au fost fioxate in cadrele tocurilor vechi ale blocului ( bloc din 1957) foarte putrede si urate. Motivul: baietii gresisera masurile la ferestre , le facuse cu 7 cm mai mici. Cam asa si aici….doar ca in articol observ ca au scutit niste munca.

  Am vazut ca nu suportati astfel de improvizatii fiind un specialist in domeniu… cred ca sa scapam de asa ceva ar trebui sa mergem noi doi cu o scara si sa le luam la rand ….pacat ca nu ne plateste nimeni.

  Va salut !!! RADU

  • stoianconstantin Says:

   Salut Radu,

   A fost o vreme cand ma ocupam cu frecventa mai mare de receptii si puneri in functiune. Pentru ca ma loveam prea des de aceleasi tipuri de greseli chiar la aceeasi formatie de CM am decis ca unele deficiente sa le fac cunoscute pe blog. Am si varianta in care am fotografiat si persoanele responsabile de existenta neconformitatilor!

   Masura asta a prins. Respectivii au acceptat sa nu mai repete greselile incriminate!

   Sunt si unele aspecte pe care le-am intalnit in alte zone de retea si pe care le-am adus mai aproape de constructorii din zona mea de retea cu scopul de a le evita.

   Mie imi este clar ca in domeniu este nevoie de instruire si ca de acest aspect tot mai putini administratori/conducatori de unitati atestate pentru lucrari in SEN inteleg sa acorde resursele necesare instruirii oamenilor. Aparent instruirea este un cost la care cei mai multi cred ca se poate renunta. Pe termen lung insa se vede clar diferenta dintre constructori in ceea ce priveste instruirea personalului.

   Cunosc si exemple pozitive!

   SGC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: