Lucrari proaste cu materiale de buna calitate


ansamblu1  Una din conditiile necesare ca o lucrare de constructii montaj retele electrice sa fie de buna calitate este ca muncitorii sa aiba la dispozitie materiale de calitate. In cazul studiat materialele sunt de cea mai buna calitate dar lucrarea rezultata este periculos de slaba!

ansamblu1

                Probabil ca nu le-a explicat nimeni ca suruburile CLAMI se monteaza intodeauna pe cordita si atunci au montat CLAMI dupa ureche adica necorespunzator. In fapt ceea ce deranjeaza nu este doar aspectul legarurii de intindere si faptul ca rezistenta la rupere scade cu 60% dar cel mai grav este faptul ca creste exponential probabilitatea sa se rupa conductorul sub actiunea a ceeea ce se numeste „every day stress” vibratii produse de actiunea vantului asupra conductorului.

amatorism2     Vedem cum este irosita posibilitatea de a evita un punct slab. CLAMI permite sa se realizaze legaturi de intindere fara esctionarea conductorului. Constructorul (lor) a irosit aceasta posibilitate a taiat inutil conductorul nou si a montat cleme de legatura electrica pentru al intregi. Un nonsens scump si inutil. Dupa cum se stie un procent mare de defectiuni se regasesc in contactele electrice. reducerea numarului de contacte electrice trebuie sa fie un obiectiv al modernizarii instalatiilor in acest fel se reduce probabilitatea de defect si scad costurile de mentenanta.

amatorism 3    Se pare ca amatorismul nu a lovit numai constructorul. Cei care au receptionat o astfel de lucrare sunt la fel de interesanti….!. Eu cred ca sunt naturali neafectati de instruire.

             

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: