Instalatiile electrice abandonate, pericol public!


PR adandonat 4        Instalatiile abandonate constituie o moda post revolutionara. Fie ca este vorba de unitati vechi desfiintate dupa revolutie fie afaceri mai noi cre au falimentat lasnd in urma instalatii abandonate. Fenomenul are o amploare destul de mare atat la medie tensiune cat si la joasa tensiune. 

     

 abandon5       Sunt sigur ca daca te gandesti un pic ai vazut si tu posturi de transformare fara transformator inca racordate la axul LEA 20 kV eventual su separatorul deschis s cordoane dezlegate atarnand la voia intamplarii.

PR adandonat 4   PT abandonat 2       PT abandonate 3       Unele posturi abandonate au inca contoarele montate !!

Aceste instalatii sunt o sursa clara de accidente. Victime sunt de cele mai multe ori persoanele “specializate” in recuperarea si reciclarea materialelor. Uneori victimele sunt copii.

           Un alt neajuns al instalatiilor abandonate il constituie faptul ca unele din aceste instalatii abandonate pot favorizeaza furtul de energie.

               Probabil ca ar trebui initiata o campanie de retragerea definitiva dinexploatare a instalatiilor abandonate. De preferat ca acest demers sa urmeze pronuntarii rezilierii contractelor respective.

Etichete: , , , , , , ,

2 răspunsuri to “Instalatiile electrice abandonate, pericol public!”

 1. Manea Maria Says:

  Buna ziua,
  ma numesc Manea si am o proprietate in com Mogosoaia.

  Anul trecut am cumpartat un teren de 500mp care are pe el un mare stal de beton pe el cu tot cu fire si transformatoare. Reteaua respectiva esta intradevar dezafectata, dar cei de la Enel mi-au raspuns ca nu este al lor iar cei de la Electrica au zis ca este al Enel-ului.

  As dorii sa stiu unde ma pot adresa pentru scoaterea stalpului de pe proprietatea mea. Primaria a zis ca este de la cei de la Electrica.

  Multumesc!

  Felicitari pentru blog-site!

  • stoianconstantin Says:

   Buna ziua,

   parerea mea este sa aveti raspunsurile scrise. Cu acestea puteti face o actiune in instanta.

   Este posibil ca stalpul sa fi apartinut unui post de transformare gestiunea unui tert. Evident ca va trebui sa chemati in instanta ambii operatori de distributie.

   Evident ca o astfel de actiune se poate intinde pe cativa ani dar pana la urma cu ajutorul unor experize se poate ajunge la partea responsabila cu dezafectarea.

   Alta alternativa pe care o aveti este ca dupa ce veti primi negatii de la potentialii proprietari sa treceti efectiv la dezafectare obtinand in prealabil o autorizatie de demolare. La cererea de autorizatie de demolare veti atasa toate negatiile optinute.

   Poate ca inainte de toate ar trebui sa mergeti in audienta la directorul zonei de retea cu actele de proprietate, palnusi si fotografii. Sunt aproape convins ca veti gasi intelegerea necesara pentru o analiza profesionala a cazului!

   Daca mai vb (si cel putin as fi interesat sa aflu cum se finalizeaza cazul) va rog sa folositi butonul „raspunde” de langa numele Dv ori de cate ori veti posta un nou comentariu pe acest subiect.

   Succes!

   SGC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: