Bine ati venit!


SGC 2002         Scop blog:

          Valorificarea unei cai de comunicare care permite interactiunea directa intre specialistii care activeaza in unitatile Sistemului Energetic National si respectiv intre acestia si beneficiarii finali: consumatorii de energie electrica.

Asteptari:

 1.         Initierea unui dialog menit sa faciliteze consumatorilor de energie elctrica mecanismele de acces la reteaua electrica de distributie si necesitatea acordarii unei importante deosebite etapelor de contactare serviciilor de distributie si furnizare a energiei electrice care incep cu avizul tehnic de racordare (ATR) si continua cu gestionarea problemelor de calitatea energiei electrice, cu preocuparile pentru reducerea costurilor cu achizitia energiei electrice respectiv cu cresterea eficientei consumului de energie electrica, cu mentenanta si exploatarea instalatiilor electrice. Un client bine informat va face distinctia intre situatiile obiective din SEN si situatiile in care interesele ii sunt afectate de lipsa de performanta a partenerilor care ii asigura energia electrica. Practica mi-a demonstrat ca intrun procent nedrept de mare situatiile obiective din SEN sunt receptate ca ‘mall-praxis’. Coroborand aceasta constatare cu preocuparile concrete ale operatorilor SEN pentru imbunatatirea continua si reala a serviciilor consider ca merita efortul sa informam cat mai bine si pe orice cale  opinia publica asupra diverselor aspecte ale muncii noastre. Indiferent cum se numeste angajatorul nostru, operator al SEN, pana la urma noi ca persoane fizice suntem cei care ne confruntam cu nemultumirile clientilor neinformati de unde si interesul legitim pentru informarea clientilor. Avand in vedere caracterul special al energiei electrice care este resursa funamentala a oricarui agent economic implicatiile parametrilor de calitate si al pretului sunt  fundamentale in rentabilitatea oricarei afaceri. Este dovedit practic ca informatiile despre energia electrica contribuie in mod hotarator la succesul agentilor economici.

 2.         Initierea unui dialog intre specialistii din SEN asupra unor probleme tehnice menit sa contribuie la generalizarea unor solutii competitive. Fiecare dintre noi avem realizari intr-un anumit domeniu al energeticii, am facut pasiune pentru rezolvarea unei anumite probleme. Punerea in discutie a concluziilor la care am ajuns este de natura sa ne asigure un feedback obiectiv care sa ne permita aprofundarea subiectului si/sau, dupa caz,  solutia gasita va produce efecte pe scara mai larga prin preluarea ei de catre alti specialisti.

 3.         Capacitarea producatorilor de materiale si echipamente sa-si prezinte produsele contribuind direct la informarea specialistilor beneficiari ai produselor/serviciilor ofertate.

 4.         Oferirea unor link-uri utile catre pagini web de interes

Harta blog:

       Materialele sunt structurate pe categorii. Accesul la un articol se face fie direct din motoarele de cautare pe calea cuvintelor cheie sau accesand categoria al carei titlu preinta interes.

       O parte din articole sunt listate ca pagini. Inca nu mi-am dat seama care sunt criteriile se selectie in aceasta lista scurta. Ma gandesc chiar sa renunt la ea.

        In categoriile:  „Marketing nume firma” voi structura materialele primite de la agentii economici care doresc sa comunice cu piata prin intermediul acestui blog.

         Sub denumirea „blogroll” veti gasi link-uri recomandate de mine pentru utilitatea deosebita a informatiilor care pot fi accesate.

Solutii alternative:

          Informatii despre energia electrica se pot obtine din foarte multe locuri de pe internet. De asemenea exista multe surse de informatii despre materialele si echipamentele necesare instalatiilor energetice. Totusi de multe ori ne confruntam cu informatii vechi, nereactualizate, nesistematizate iar comunicarea cu administratorii locatiilor respective de regula nu prea functioneaza.

           Un blog prin excelenta ar trebui sa fie mai viu. Facilitatea pe care o au vizitatorii de a formula intrebari si de a emite opinii vizibile tuturor vizitatorilor permite initierea unui dialog independent de administratorul locatiei astfel incat cresc sansele de a gasi raspunsul la intrebarile preocupa pe fiecare in parte.  Prin aceasta particularitate sansele blogului de a contribui la solutionarea unei probleme concrete sunt superioare solutiilor alternative existente pe net fara insa sa le excluda!

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 răspunsuri to “Bine ati venit!”

 1. irina Says:

 2. stoianconstantin Says:

  Salut Irina,
  Succesul este intodeaune reconfortant. Daca acesta este obtinut in pofida aparentelor atunci devine remarcabil.
  SGC

 3. tamara Says:

  Buna ziua,
  Inainte de toate felicitari pentru acest blog, serios si o urare…..sa clic-caie cit mai multe „becuri” pe acest blog!!!!

  D-le Constantin,
  am si o intrebare,
  Eu locuiesc intr-un cartier mai nou,unde sint inca multe case in constructie si se sudeaza mult ,dar sintem si consumatori de capat de retea .
  As vrea sa va intreb daca aceste fluctuatii de tensiune imi pot afecta aparatura electronica din casa( computer,centrala electrica,si altele.
  Si daca sint in pericol ce ar trebui sa imi iau?Un stalilizator de tensiune …..

 4. Incze Andras Says:

  Poate afecta, dar asta depinde de mai multi factori cum ar fi distanta de la locul unde se sudeaza, de tipul aparatului de sudura, de starea tehnica a retelei electrice. Aparatele de sudura nu numai fluctuatii de tensiune produc ci introduc si o cantitate de armonici in reteaua electrica, ideal ar fi o combinatie de UPS cu ceva filtru de retea, sau UPS mai de calitate care si filtreaza.

 5. tamara Says:

  Va multumesc de raspuns.

  As propune o discutie aici, despre aceasta „furtuna” a certificatelor energetice,sub aspect tehnic mai mult.
  Poate se „aduna” mai multi……auditori, consumatori,examinatori….etc
  Cred ca multa lume e interesata,acum ca trebuie sa stie si omul de rind de acest „demon ” care il va face sa mai scoata ceva bani din buzunar.
  Tamara

 6. Incze Andras Says:

  Daca va referiti la acele certificate pentru locuinte si cladiri, nu prea au legatura cu energia electrica. In viziunea mea, pentru acest certificat in mod logic ar trebui o examinare a locatiei respective cu camera termica speciala si evaluarea rezultatelor obtinute, corelat cu datele cunoscute ale locatiei din punctul de vedere al constructiei, practic insa nu stiu cum va fi, poate numai o vizita la fata locului si hartogarie, sau numai hartogarie. O alta chestie ar fi valabilitatea acestui certificat eliberat, deoarece in mod normal dupa o lucrare de termoizolare, schimbarea usilor si a geamurilor se schimba situatia termica, certificatul energetic eliberat inainte de lucrare deja nu mai corespunde situatiei, asta nefiind expert sau specialist in domeniu.

 7. adina pasca Says:

  buna ziua,

  va rog sa ne indicati cum am putea sa procedam pentru bransarea la reteaua de energie electrica in scopul organizarii de santier, pentru o constructie (casa de vacanta), intravilan in orasul cluj-napoca, in conditiile in care reteau electrica (stalpii si alti utilizizatori bransati la retea) sunt la o distanta de cca 200 m.
  daca sunt mai multe constructii invecinate, se poate face un demers comun pentru a se bransa cu titlul de ‘organizare de santier’?
  exista vreo posbilitate de a va contacta telefonic / de a apela la consultanta dvoastra pentru intocmirea actelor si a demersurilor necesare?

  va multumim anticipat,
  Adina Pasca

  • Incze Andras Says:

   Pentru organizare de santier se poate solicita bransarea pe baza autorizatiei de constructie eliberat de primarie. Problema este ca probabil va fi nevoie de extindere de retea pe baza distantei mentionate. In acest caz costul se poate imparti intre beneficiari, insa bransarea se va face individual pentru fiecare consumator, fie in regim final, fie in regim de organizare santier. Atentie, partea ce se extinde va deveni proprietatea Electrica, pana la BMP (bloc de masura si protectie care contine contorul si sigurantele)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: